Moloen fikk skader i millionklassen etter stormen "Ole"

... Men båtforeningen fikk avslag på søknad om naturskade.

NATURSKADE: Skadene på moloen til Bygda Båtforening på Ånstad i Ibestad kommune var omfattende. Steiner på flere 100 kilo, fra 1,20 m til 1,60 m ble revet opp.  Foto: Harstad Tidende

nyheter

Bygda Båtforening på Ånstad i Ibestad kommune fikk avslag på søknad om naturskade. Landbruksdirektoratet skrev i brev til Bygda Båtforening (26.11.2015) at ekstremværet ”Ole” (07.02.2015) ikke medførte skader som kan ”anses” som en ”naturulykke i lovens forstand”.

- Konsekvensen er at direktoratet mener at Naturskadefondet ikke skal gi erstatning for de skadene som ekstremværet ”Ole” påførte moloen til Bygda Båtforening i Ånstad på Andørja, sier Børge Arvesen, som selv bor nært den raserte moloen.