USA for de reiseglade

Legendariske Route 66 var ett av temaene på Berg-Hansens USA-kveld mandag.

Arve Stallvik i Route66usa.info (t.v.) og Bjørn Dahl fra Harstad. Førstnevnte arrangerer turer langs legendariske Route 66 mens sistnevnte har tatt turen på motorsykkel.  Foto: Ivar L. Paulsen

Ingen tvil om hvor man befinner seg.  Foto: route66usa.info

Fra Route 66.  Foto: route66usa.info

nyheter

Kvelden var et samarbeid mellom Berg-Hansen, Royal Caribbean Cruise Line og Route66usa.info.

Rundt 60 personer i godt voksen alder hadde møtt opp for å la seg begeistre av og informere om turistmulighetene i USA eller med landet som utgangspunkt.

Noen var kanskje mest interessert i et cruise, enten med Royal Caribbeans splitter nye skip, Harmony og the Seas, eller et av selskapets andre skip. Andre lot seg kanskje lokke av en tur, enten i kabriolet eller på motorsykkel, langs Route 66, som betegnes som verdens vakreste eventyr.

Bjørn Dahl fra Harstad har allerede latt seg begeistre. Han var med på en arrangert tur for noen år siden og var til stede på Hotel Arcticus mandag kveld for om mulig få impulser til nye reiser.

– En ny tur lokker jo, sier han. – Storbyer ser man jo nok av. Det er når man opplever små steder langs Route 66 at man skjønner hvor stort landet er.

Mange nordmenn

Arve Stallvik fra route66usa.info har tatt med nordmenn til den 18 dager lange turen gjennom ørken, cowboy- og indianerlandskap, gjennom åtte stater og tre tidssoner. Over 4000 kilometer er turen.

– Vi startet for 13 år siden og arrangerer nå 30 turer med totalt 1000 deltakere hvert år. Og veldig mange er nordmenn, sier mannen med bosted Chicago. Han var kommet ens ærend til Harstad for å snakke seg varm om turen langs veien alle har hørt om.

– At vi har flest fra Norge er vel fordi nordmenn drømmer om route 66. Vi har hatt folk fra Harstad med oss, og håper noen herfra vil være med, sier han.

66. tur

Det er norske guider på turene, forteller Stallvik.

– En av dem, Helge Njå, har vært med lenge. Han kjører sin 66. tur i juni.

Om Bjørn Dahl blir med på sin andre tur langs Route 66 er kanskje tvilsomt.

– Jeg har jo lyst, men det er så mange reisemål, sier han.

Hvem er det så som velger legendariske Route 66? Stallvik forteller at mange får turen i gave.

– De fleste vi har med er 50-60 år, pluss minus. Mange får turen i 50- eller 60-årsgave, forteller han.

Stallvik vil avslutningsvis gjerne by på et lite poeng på antall kjørte kilometer.

– Det er jo et artig poeng at om vi legger sammen den samlede kjøredistanse våre kunder totalt kjører på ett år, blir det jorda rundt hundre ganger.