Bloggeren Sophie Elise Isachsen fra Harstad er av nettstedet Medier24 kåret til mektigste kvinne i norske medier.

Det er for øvrig tidligere Harstad Tidende-redaktør Bård Borch Michalsen som har byline på saken om kåringen av «Medie-Norges 50 mektigste» for 2015. Det er hans sønn, Gard L. Michalsen, som er redaktør i Medier24. Også han er involvert i utformingen av listen.

– Kåringen pretenderer ikke å være vitenskapelig. Men vi har lett etter de som har makt i Medie-Norge, og det dreier seg om to typer makt: Makten over pengene, og den redigerende makten – altså over det som skrives, forklarer Bård Borch Michalsen til VG Nett.

Sophie Eilse havner på 11.-plass på kåringen og har fått følgende begrunnelse for valget:

"Norges største blogger og en viktig «influencer». Har solid tak på unge damer, og har det siste året tatt steg i en mer seriøs retning. Representerer en utvikling som den tradisjonelle mediebransjen, med få unntak, fortsatt ikke har sett. Setter også dagsorden gjennom de tradisjonelle kanalene."

Sophie Eilse er fornøyd med kåringen:

– Dette er helt fantastisk! Virkelig en opptur for meg og veldig motiverende. Fineste jul- og nyttårsgaven jeg kunne ha fått. Det viser også at man ikke skal undervurdere de unge, sier 21-åringen til VG.

Redaktør Gard L. Michalsen mener at Sophie Elise er en representant for de nye mediene, både personlig og som symbol.

– Hun har flere lesere enn mange aviser, og definitivt flere enn de fleste enkeltkommentatorer. Hun setter dagsorden både gjennom egen blogg og i tradisjonelle medier, når hun setter fingeren på noe. Her tror jeg de tradisjonelle mediehusene i alt for liten grad har fått med seg hvordan unge under 20 og 30 konsumerer medier, sier han til VG.

Listen toppes av 10 menn, der Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted, er på topp. Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media som eier blant annet Harstad Tidende, ligger på plass nummer sju.