Mistenkt gjerningsmann blir avhørt i dag

– Vi forsøkte å avhøre ham i natt, men han ønsket ikke å forklare seg. Det vil bli gjort nye forsøk i dag, sier politistasjonssjef Morten Hole.

  Foto: Morten Jensen

  Foto: Morten Jensen

nyheter

Politiet meldte sent mandag kveld at en person var knivstukket. Den fornærmede i saken er en 38 år gammel kvinne. Den mistenkte er en kjenning av fornærmede, en mann på 37. Den antatte gjerningsmannen ble raskt pågrepet.

Les også: En kvinne i 30-årene knivstukket på Stangnes

– Ut fra opplysningene vi fikk i løp den antatte gjerningsmannen av gårde med noe som lignet en kniv. Vi søkte og fant en kniv like ved der han ble pågrepet. Kniven vil blir krimteknisk undersøkt, sier Hole.

Skrik

Stasjonssjefen opplyste i natt at det ble foretatt vitneavhør av personer som hadde meldt om observasjoner fra åstedet.

– Vi har ingen vitner til selve hendelsen. Det skal ha vært hørt skrik fra leiligheten, men det har ikke vært meldinger om bråk derfra tidligere, sier han.

Det var kvinnen som bodde i leiligheten. Hun ble sendt til Harstad sykehus og ble i natt operert og er nå stabil.

På åstedet skal det i løpet av dagen foretas kriminaltekniske undersøkelser. De to inngangspartiene i blokka som i går ble avsperret vil derfor fortsatt være sperret til undersøkelsene er ferdig utført.  

Sjekker bakgrunn

I dag vil også beboere rundt leiligheten bli kontaktet.

– I tillegg til de krimtekniske undersøkelsen på åstedet vil vi kontakte beboere for å snakke med dem. Vi må få sjekket bakgrunnen til offeret og den antatte gjerningsmannen, sier Hole.

Offeret er ei 38 år gammel kvinne opprinnelig fra Iran. Hun har bodd i Harstad i fem år. Den antatte gjerningsmannen er en tyrker på 37 år. Han kom ifølge Morten Hole til Norge på visum i vår.

– Han blir fremstilt varetekt i dag eller i morgen, avslutter Hole.