Den beste friluftskommunen er kåret

Evenes var i finalen.

Ordfører i Evenes Svein Erik Kristiansen, direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambo, styreleder i Norsk Friluftsliv og leder av juryen Dag Kaas, og kulturkonsulent i Evenes Unn Kristin Laberg.  Foto: Lill Haugen, Norsk Friluftsliv

Friluftsliv i Evenes kommune. 

nyheter

Det ble Lier kommune som ble kåret til Norges beste friluftslivskommune i 2015, mens Stavanger sikret seg andreplassen foran Evenes kommune, som ble nummer tre i finalen. Evenes er med andre ord helt i toppskiktet når det gjelder friluftsliv i Norge.

Friluftslivets år 2015 har ført til ny deltakerrekord med hele 56 kommuner i konkurransen om tittelen «Årets friluftslivskommune 2015», og tre kommuner, Evenes, Lier og Stavanger, sto i igjen i finalen. 

Vinneren ble annonsert på Erfaringskonferansen for Friluftslivet 2015 på Oppdal 1. desember. Prisutdeler var Ellen Hambro i Miljødirektoratet, og det ble Lier kommune som nå kan smykke seg med den gjeve tittelen Årets friluftslivskommune 2015.

Juryen hatt en utfordrende jobb med å plukke ut de tre finalistene, og understreket at det var svært mange sterke kandidater blant de 56 kommunene som deltok. - Det er et imponerende stykke arbeid som gjøres for friluftslivet i mange kommuner. Denne konkurransen ble skikkelig tett og spennende, sa leder av juryen og styreleder i Norsk Friluftsliv, Dag Kaas.

- Lier, Stavanger og Evenes er tre kommuner som har vært ekstra aktive i forbindelse med Friluftslivets år 2015. De har en bevisst satsing på friluftsliv, som helt tydelig preger måten kommunene tenker på. Dette ser vi både gjennom plandokumenter, egne tiltak og samarbeid med friluftslivsorganisasjonene, sier Kaas.

Om Evenes utheves blant annet dette som positivt av juryen:

Evenes kommune skiller seg ut som en særdeles aktiv og stolt friluftslivskommune med mange flotte tiltak. Friluftsliv og fysisk aktivitet fremstår som en helt naturlig del av kommunens identitet, og er fyldig dokumentert i kommunens handlingsplaner.

Juryen mener særlig tiltaket om å bevilge ekstra tilskudd til sommerjobb for ungdom som fremmer trivsel i nærmiljøet er svært positivt (i år blant annet med rydding av stier/løyper). Kommunen har særlig fokus på å tilrettelegge for innbyggere med funksjonshemming.

Dette er fjerde gang konkurransen om tittelen «Årets friluftslivskommune» arrangeres i regi av Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund.  Formålet med konkurransen er å få økt fokus på friluftsliv og inspirere kommunene til større innsats for friluftslivet. For å kunne være med i konkurransen måtte kommunen først ha gjort vedtak om å bli en Friluftslivets år kommune, noe som hele 123 kommuner gjorde i 2015.

Juryen bestod av Berit Lein fra Miljødirektoratet, Steinar Saghaug fra Friluftsrådenes Landsforbund, Helene Bugge fra Bad, Park og Idrett, Dag Kaas fra Norsk Friluftsliv (leder av juryen) og Steinar Storelv fra KS.