Inngår millionkontrakt i dag

Lars Hansen og Ibestad-selskapet Polar Energi signerer i dag en stor kontrakt med et ukrainsk selskap.

Lars Hansen er Polar Energis daglige leder.  

nyheter

– I dag er vi bare glade, sier Lars Hansen i Polar Energi, som har inngått en leveringsavtale med det ukrainske selskapet Ardi Group. Avtalen med en verdi på rundt 85 millioner kroner strekker seg over en 5-årsperiode. 

Selskapet ble stiftet som en forlengelse av Polar Energi Hansen i 2013 av gründer og daglig leder Lars Hansen.  Med god hjelp fra hjemkommunen Ibestad, Innovasjon Norge og andre lokale aktører har selskapet utviklet flere energibesparende produkter innen fornybar energi. 

– Disse produktene har vist sin fortreffelighet og flere av våre kunder opplever store besparelser og tjener som oftest inn sine investeringer på ett til tre år, forteller Lars Hansen. 

Muligheter

Avtalen med Ardi Group markerer noe nytt og er starten på Polars satsing mot internasjonale markeder.

– Selv om mange nok vil undres over valget av Ukraina som det første marked å satse på, er faktum at Ukraina står overfor et av Europas største «energiomleggingsprosjekter» i moderne tid.  Dette innså vi allerede for over et år siden og har arbeidet møysommelig med utviklingen av kontrakten som i dag blir signert, sier Hansen. 

Avtalen innebærer at selskapets teknologi vil vurderes når store tunge statlige prosjekter skal startes og Polars forventninger er store. 

– Mulighetene er i aller høyeste grad til stede og vi skal få frem vårt budskap om at vi er det rimeligste, mest effektive og ikke minst mest pålitelige alternativ, sier han.

Snakker med flere

Ifølge Lars Hansen har det vært en lang og til tider kronglete vei fram mot dagens signering.

– Vi har slitt knallhardt for å komme dit vi er i dag, har jobbet både kvelder, helger og i ferier. Vi har hatt vår del av motgang og vanskeligheter, men har aldri gitt oss. Vendepunktet kom i fjor høst etter en intern omorganisering hvor blant annet investoren Sara Turricchia fra Italia tiltrådte som styreleder og investerte betydelige beløp i selskapet. Hennes bidrag har tillatt oss å jobbe effektivt, konstruktivt og som et team.  Så i dag anser vi dette som en god begynnelse med vår første internasjonale kunde, sier Hansen. 

– Vi snakker allerede med flere - mange flere, legger han avslutningsvis til.

Konferanse

Signeringen skjer på en konferanse i regi av Norsk-ukrainsk handelskammer på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo.

Til stede er blant andre utenriksminister Børge Brende, den ukrainske næringsministeren Aivaras Abromavičius og Kievs borgermester, den ikke ukjente bokseren, Vitali Klitschko.