Flere demonstrasjoner mot koronarestriksjoner

Flere steder i verden var det lørdag store demonstrasjoner mot restriktive koronatiltak. I Frankrike tok politiet i bruk tåregass og vannkanoner.

Misnøyen med nye krav om helsepass var tydelig blant dem som protesterte i Paris mot skjerping av koronatiltakene. Flere steder i verden var det lignende demonstrasjoner lørdag. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB 

utenriks

Anslagsvis 160.000 mennesker demonstrerte flere steder i landet mot at president Emmanuel Macron innfører krav om helsepass for å komme inn på blant annet restauranter og andre offentlige steder.

«Frihet, frihet» ropte flere av demonstrantene, som bar plakater mot «Tyrannen Macron» og budskap som «Farmasigigantene legger friheten i lenker» og «Si nei til skammens pass».

I Australia var det også demonstrasjoner lørdag, og i Sydney ble titalls demonstranter pågrepet. Også der var det krav om frihet, mens plakater oppfordret til å «drenere sumpen» – et slagord kjent fra amerikanske demonstrasjoner mot makthaverne i Washington – og ba australierne «våkne».

Også italienerne er misfornøyd med varslede krav om helsepass og demonstrerte i Roma lørdag. I Aten protesterte 5.000 mennesker.

(©NTB)