Alligator som rømte fra Zoo Berlin under andre verdenskrig er død

En 84 år gammel alligator med en uvanlig livshistorie er død i en dyrehage i Moskva.
utenriks

Alligatoren Saturn døde av alderdom, forteller dyrepasserne i den russiske hovedstaden. Han var uvanlig gammel. Ville alligatorer blir vanligvis mellom 30 og 50 år gamle, ifølge en uttalelse fra dyrehagen der alligatoren levde mesteparten av livet.

Saturn ble født i USA rundt 1936, og ble derfra brakt til Zoo Berlin. Der rømte det 3,5 meter lange dyret den 23. november 1943. I to år overlevde det på egen hånd i krigens sluttfase, mens bombene regnet over den tyske hovedstaden og allierte soldater til slutt nedkjempet Adolf Hitlers naziregime.

Til slutt oppdaget imidlertid britiske soldater krypdyret, og Saturn endte på ny i fangenskap. I juli 1946 ble alligatoren brakt til Moskva.

Etter krigen oppsto en myte om at Saturn hadde tilhørt Hitler, forteller dyrehagen i Moskva. Det er imidlertid ikke noe som underbygger ryktet, som også er utbredt i Tyskland.

– Selv om det skulle tilhørt noen i teorien, er ikke dyr involvert i krig og politikk, heter det i uttalelsen, der dyrehagen skriver at det har vært en ære å holde Saturn i 74 år.

(©NTB)