Protestleder løslatt fra fengsel i Hongkong

Studentlederen av den såkalte paraplybevegelsen, Joshua Wong, ble mandag morgen løslatt fra fengsel i Hongkong, en måned før det var ventet.

Studentlederen Joshua Wong ble mandag morgen løslatt fra fengsel i Hongkong, en måned før det var ventet. Han ledet av den såkalte paraplybevegelsen. Bildet er fra en av bevegelsens demonstrasjoner i Hongkong, med bilder av aktivistene Ray Wong Toi-yeung og Alan Li Tung-sing i mai. Arkivfoto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix 

utenriks

Wong var bare 17 år da han sto i spissen for massedemonstrasjonene høsten 2014, da flere sentrumsgater i Hongkong ble okkupert i to-tre måneder. Paraplybevegelsen, protesterte mot endringer av valgsystemet som ville gi det kinesiske kommunistpartiet økt innflytelse over hvem som skulle styre byen.

I fjor ble Wong dømt til tre måneder i fengsel. Dommen ble senere redusert til to måneders fengsel fordi han bare var tenåring da han ble arrestert i 2014. Wong anket, men tapte ankesaken. Dermed måtte han i mai inn til soning i Lai Chi Kok-fengselet.

Løslatelsen av Wong skjer samtidig som store folkemengder i Hongkong protesterer mot innføringen av et omstridt lovforslag om utlevering av borgere til fastlandet.

(©NTB)