Uno-X-ryttere bidro til olympisk rekord – på gulljakt i OL

Uno-X-rytterne Niklas Larsen og Frederik Rodenberg hjalp Danmark å sette olympisk rekord i kvalifiseringen i forfølgelsesritt for lag på velodromen i Tokyo.

Kinesiske Zhong Tianshi og Bao Shanju (til h.) vant det første gullet i banesykling under Tokyo-OL. Foto: Christophe Ena, AP / NTB 

Danmark på vei mot olympisk rekord i forfølgelsesritt for lag, med Uno-X-rytter Niklas Larsen. Foto: Thibault Camus, AP / NTB 

ntbsport

Sammen med Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen tråkket de inn til 3.45,014, som er mer enn fem sekunder bedre enn Storbritannias OL-rekord fra 2016.

Danskene møter britene i semifinale tirsdag, mens Italia og New Zealand duellerer om den andre finaleplassen.

Larsen har vist sterk form og skjøv Julius Johansen ut av laget. Dermed splittet han kvartetten som i fjor vant suverent VM-gull og satte verdensrekord på 3.44,672. Johansen kan fortsatt bli satt inn i semifinale eller medaljedueller.

Styret knakk

Kvalifiseringen bød på stor dramatikk da styret knakk under australske Alex Porter og han falt stygt. Australia fikk en ny sjanse, men greide ikke å slå seg inn blant de fire beste.

Lagene som ikke tok seg til semifinale kan likevel få sjanse til å sykle om bronse dersom de oppnår bedre tider enn semifinaletaperne i heatene tirsdag.

Finale og bronseduell avvikles onsdag.

Kina-gull

Kina tok det første gullet i banesykling da kinesiske Bao Shanju og Zhong Tianshi slo Tyskland i finalen i lagsprint for kvinner. I innledende heat satte de verdensrekord på 31,804.

Det ble verdensrekord også til Tyskland i kvalifiseringen i forfølgelsesritt for kvinner, med 4.07,307. Det var nesten tre sekunder bedre enn Storbritannias rekord fra Rio de Janeiro-OL.

Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Lisa Klein og Mieke Kröger utgjorde den tyske kvartetten, som møter Italia i semifinale. I den andre er det Storbritannia mot USA.


(©NTB)