OL-turn: Kinesisk dobbeltseier i ringer

Den greske turneren Eleftherios Petrounias klarte ikke å forsvare sitt OL-gull i ringer. Liu Yang fra Kina vant foran landsmannen You Hao.

Liu Yang viste enorm styrke i turnringene og tok OL-gull i Tokyo. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB 

Eleftherios Petrounias er ikke lenger «lord of the rings». Han måtte gi tapt i OL-finalen i ringer mandag. Foto: Ashley Landis, AP / NTB 

Jade Carey fra USA vant OL-finalen i frittstående i lagvenninne Simone Biles' skadefravær. Foto: Gregory Bull, AP / NTB 

Shin Jea-hwan vant OL-gull i sprang. Foto: Jeff Roberson; AP / NTB 

ntbsport

Petrounias har fått tilnavnet «Lord of the rings» og har vært dominerende i disiplinen i en årrekke. Men i mandagens OL-finale hadde han ikke høy nok vanskelighetsgrad på sitt program til å vinne.

Grekeren endte med bronsemedalje etter å ha fått 15,200 poeng.

– Jeg er full av følelser. Jeg har gått gjennom mye de siste årene, og jeg er veldig, veldig fornøyd med resultatet, da Petrounias.

Liu hadde vanskelighetsgrad 6,500 og utførte sin plan til perfeksjon. Han ble belønnet med 15,500 poeng. You hadde enda høyere vanskelighetsgrad, men fikk forsiktig trekk for utførelse og endte på 15,300. Det holdt til OL-sølv.

– Jeg vil dedisere gullet mitt til landet mitt, familien min og treneren min, sa Liu i en kort kommentar.

De to øvrige OL-medaljevinnerne i ringer fra Rio-OL, brasilianske Arthur Zanetti og russeren Denis Abljazin, endte på henholdsvis 8.- og 6.-plass i Tokyo-finalen.

Tett i sprang

Det skulle gå bedre for Abljazin i sprangfinalen, som ble av det ytterst jevne slaget.

Russeren endte på samme poengsum som sørkoreaneren Shin Jea-hwan med 14,783, men sistnevnte fikk gullet fordi han hadde noe høyere vanskelighetsgrad på sitt første forsøk.

Mens Shin jublet for sin første OL-medalje, tok Abljazin sølv i sprang for tredje OL på rad. Bronsen gikk til Artur Davtyan (14,733 poeng), og han tok med det Armenias første OL-medalje i turn noensinne.

USA-gull

I frittstående for kvinner ble det OL-gull til amerikanske Jade Carey med 14,366 poeng. Hun vant foran italieneren Vanessa Ferrari, som var best i kvalifiseringen.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Alt jeg har jobbet for betalte seg i kveld. Jeg har jobbet så hardt hele livet for nettopp dette øyeblikket, sa Carey.

Ferrari fikk 14,200 poeng. Bak henne ble det delt bronse mellom Japans Mai Murakami og russeren Angelina Melnikova, som endte på 14,166 poeng.

USAs superstjerne Simone Biles kvalifiserte seg til frittstående med nest beste poengsum, men har trukket seg fra mangekampfinalen og de tre første apparatfinalene på grunn av mentale utfordringer. Hun skal imidlertid delta i bom tirsdag.
(©NTB)