Norge tapte uten stjernetrio mot Sverige: – Vi blir litt for juniorer

Norges fotballkvinner fikk en vanskelig oppgave mot Sverige i landskampen torsdag kveld og måtte se seg slått fortjent 1-0 av naboen i Kalmar.

Norges Elisabeth Terland, som debuterte fra start for Norge, (t.h). i duell med Sveriges Hanna Bennison. Foto: Annika Byrde / NTB 

ntbsport

Den norske troppen var uten blant andre Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde. De tre meldte alle forfall til samlingen.

Spissen Stina Blackstenius sendte Sverige i føringen 20 minutter ut i 2. omgang, og det ble kampens eneste mål.

– Hvis vi skal møte de beste lagene, må vi bli veldig mye bedre på flere ting, sa landslagssjef Martin Sjögren til NRK.

– Det føles som at laget vi møter i dag, er på nivået over oss. Avstandene er litt for store. Så kan man si at man skal utnytte sjansene. Vi kunne gjort 1-1 på overtid, men det hadde ikke speilet kampen. Vi er litt for juniorer i denne kampen, oppsummerte han.

Amalie Eikeland så ut til å bli snytt for straffespark da hun gikk i bakken i 16-meteren etter en takling, men dommeren vinket spillet videre. Like etter var det svenskenes tur til ikke å bli gitt et straffespark som så klart ut, da stjernen Kosovare Asllani fikk en dytt i ryggen av Vilde Bøe Risa like før hun skulle avslutte.

Sverige best

Sverige var klart best gjennom oppgjøret, men på overtid fikk innbytter Karina Sævik en mulighet til å utligne med en avslutning i 16-meteren, men skuddet gikk utenfor.

Sverige skal delta i OL i Tokyo senere i sommer hvor råsterke USA venter i første kamp. Neste uke er Nederland motstander for den norske troppen.

I den første omgangen var det gulkledde som skapte mest. Ved flere tilfeller mistet Norge ballen i farlig område og skapte muligheter for hjemmelaget.

Elisabeth Terland, som startet sin første landskamp, var nære på i starten av omgangen, men hennes skudd snek seg utenfor. Jonna Andersson var nære på å gi Norge et selvmål, men svenskene slapp med skrekken.

Slurv

Elise Thorsnes kom inn etter hvilen til sin landskamp nummer 127, men hennes rutine så ikke ut til å hjelpe det norske laget umiddelbart. Cecilie Fiskerstrand, som sto en god kamp, ga bort ballen til Kosovare Asllani, men hennes avslutning gikk utenfor, og det så ut til å bli en lignende omgang som den første.

Norge fortsatte å kjempe i motbakke, og svenskene fikk sin fortjente scoring ved Blackstenius etter 66 meter. Alene med Fiskerstrand satte hun ballen mellom beina på keeperen og i mål.

Etter scoringen ble det gjort et par bytter, og Norge fikk litt mer ballinnehav, men klarte ikke å skape noen store muligheter. Mot tampen av kampen igjen viste Sverige hvorfor de er nummer fire på Fifa-rankingen, mens Norge er nummer tolv, og tillot ikke de norske jentene minimalt med sjanser. Kun Sæviks skudd på overtid var det som kunne gitt et uavgjortresultat.

(©NTB)