Sigdalsrally avlyst på grunn av mildvær

Helgens Sigdalsrally, som var utsatt fra januar på grunn av koronapandemien, er blitt avlyst. Årsaken er mildværet som har smeltet issålen på veien.

Mildvær har smeltet isen og sørget for at det ikke blir noe av helgens Sigdalsrally. Arrangøren må i år se langt etter scener som denne, fra forrige helgs Arctic Rally Finland. Foto: Hannu Rainsmo, Lehtikuva via AP / NTB 

ntbsport

– Vi har forsøkt å sette opp forskjellige tidsplaner og løsninger med et begrenset antall kilometer, men vi har for få kilometer med ren is til å kunne tilby et NM-rally med stil. I tillegg har vi for lite erfaring med hvor mye skader det vil bli på gruspartiene, og dette er en risiko som løpsledelsen ikke ønsker å ta, står det i en melding på rallyets nettsted.

– I stedet ønsker vi å beholde et godt og tett samarbeid med fylkeskommuner, kommuner, grunneiere og veistyrer i mange år framover for å tilby gode løp.

Det var 120 påmeldte i rallyet.

Vintersesongen i norsk rally besto i år av bare to løp, og Rally Finnskog var det eneste med NM-status. Neste NM-runde blir Rally Sørland 1. mai.

(©NTB)