Holstein Kiel sendte Bayern München ut av cupen

Bayern München ledet to ganger, men greide bare 2-2 i cupkampen mot Holstein Kiel. Laget fra 2. Bundesliga fullførte sensasjonen med 6-5-seier på straffespark.

Fin Bartels gratuleres med scoring av Lee Jae-sung i cupkampen mot Bayern München. Bartels satte senere inn det avgjørende straffesparket da Holstein Kiel fullførte sin sensasjonelle seier. Foto: Christian Charisius, DPA via AP / NTB 

ntbsport

– Dette er en ekstraordinær opplevelse, noe som vil bli husket i mange, mange år, sa Kiel-trener Ole Werner etter sensasjonsseieren. Han er bare 32 år og den yngste hovedtrener i tysk toppfotball.

Den nordtyske havnebyen er i idrett mest kjent for sitt håndballag som i mange år har håvet inn titler. Nå er fotballspillerne i ferd med å bli byens helter.

– Selvsagt var dette et sjokk. Vi er enormt skuffet, sa Bayern-trener Hansi Flick.

Serge Gnabry ga storfavoritten en tidlig ledelse da han satte inn en keeperretur fra Ioannis Gelios etter at Thomas Müller var frampå med en heading. Da var det spilt et snaut kvarter, og de fleste trodde det gikk mot en klar seier til trippelmesteren.

Slo tilbake

Hjemmelaget ville det annerledes. Holstein Kiel er på tredjeplass i 2. Bundesliga og kjemper om opprykk. Fin Bartels utlignet før pause framspilt av Jannik Dehm.

Leroy Sané ga Bayern ny ledelse med et vakkert frispark i det 48. minutt. Den ledelsen holdt helt til femte tilleggsminutt, da midtstopper Hauke Wahl utlignet. I forsøket på å nikke inn venstreback Johannes van den Berghs innlegg traff han ballen med skulderen, og den gikk i en bue over Manuel Neuer og inn i mål.

Etter målløse ekstraomganger måtte vinneren kåres i straffesparkkonkurranse. Begge lag scoret på sine fem første straffespark. Så reddet Gelios skuddet fra Marc Roca, og Bartels sendte hjemmelaget til himmels med sitt 6-5-mål.

Intet å tape

– Før straffesparkkonkurransen snakket vi om at vi ikke hadde noe å tape, det var bare å sette dem inn, sa Bartels til ARD mens tilhengerne flokket til stadion i bilene sine og tutet for å markere sin begeistring.

Mot alle odds er det Holstein Kiel som skal møte Darmstadt i åttedelsfinale i begynnelsen av mars.

Bayern München røk ut av cupen mot et lag fra lavere divisjoner for første gang siden kvartfinaletapet mot Aachen i 2004. Dermed blir det ingen gjentakelse av fjorårets trippeltriumf med seier i serie, cup og mesterliga. Derimot skal laget neste måned delta i klubb-VM, så det kan bli trippeltriumf likevel.(©NTB)