Jürgen Klinsmann inn i Hertha-styret

Jürgen Klinsmann er tilbake i tysk fotball etter ti års fravær. Han blir styremedlem i Hertha Berlin, opplyste klubben fredag.

Hertha Berlin, her ved Marius Wolf og Salomon Kalou, får tilført styrekompetanse gjennom det tyske fotballikonet Jürgen Klinsmann. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix 

ntbsport

Klinsmann vant både VM og EM som tysk landslagsspiller og hadde også stor suksess som landslagssjef, med VM-bronse på hjemmebane i 2006. Han har ikke vært involvert i tysk fotball siden han i 2009 fikk sparken som trener i Bayern München.

Siden var han i flere år landslagssjef for USA, men han har ikke hatt jobb i fotballen siden han var ferdig i den jobben i 2016.

Nå skal Klinsmann involvere seg i hovedstadsklubben som har Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i stallen. Investoren Lars Windhorst økte fredag sin eierandel i klubben fra 37,5 til 49,9 prosent, det meste en investor utenfra har lov til å eie i en tysk klubb. Eierandelen gir ham rett til å utnevne fire av de ni styremedlemmene, og en av de plassene går til Klinsmann.

– Jeg er glad for med ett slag å bli del av det mest spennende fotballprosjektet i Europa, og attpåtil i en klubb jeg føler meg knyttet til, sier Klinsmann til klubbens nettsted.

– Jeg er overbevist om at jeg med min erfaring og mine kontakter kan bringe noe som bidrar til at dette samarbeidet blir vellykket.

Klinsmann var allerede medlem av Hertha, som er hans fars favorittklubb. Hans sønn Jonathan var fra 2017 til 2019 tredjekeeper i klubben, men Klinsmann junior forsvant til sveitsiske St. Gallen da kontrakten hans ikke ble fornyet i sommer.

(©NTB)