England-spillerne hylles i hjemlig presse

De engelske fotballherrene kan for én gangs skyld reise hjem fra et mesterskap uten å bli slaktet på britiske avisforsider.

England-sjef Gareth Southgate og hans spillere takkes i hjemlige aviser. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix 

ntbsport

For selv om semifinalen i Russland-VM endte med 1-2-tap i ekstraomganger mot Kroatia, har årets mesterskap skapt håp i det fotballgale landet om at "52 years of hurt» snart er over.

England tok seg til VM-semifinale for første gang siden 1990, og måten det skjedde på har til og med overbevist landets ellers så kritiske aviser.

– Dere gjorde oss stolte, heter det i fete typer over forsiden til Daily Star, som legger til at stolte «løver» var svært nær en finale.

Melodien er den samme i flere britiske storaviser. Ord som helter og stolthet er gjengangere, viser en oversikt hos BBC.

– Vi levde ut drømmen. Takk, England, heter det på forsiden hos Daily Express.

– De kommer hjem … men hver av dem er en helt, skriver The Sun.

Nye toner

Nå skal riktig nok de engelske spillerne ikke hjem fra VM helt ennå. Lørdag venter bronsekamp mot Belgia, mens kroatene møter Frankrike i søndagens finale.

På veien mot semifinalene har vi sett et engelsk lag med en helt annen selvtillit og trygghet enn de foregående mesterskapene. I forrige VM ble engelskmennene slått ut i gruppespillet, mens det ble exit i åttedelsfinalen mot lille Island i EM for to år siden.

Da bar avisforsidene i hjemlandet helt andre overskrifter. The Telegraph hevdet at tapet mot islendingene var «Englands største ydmykelse», mens Daily Mail kort og godt fastslo at laget var «ute av Europa – igjen».

(©NTB)