Hareide har fått rådgiver

KrFs tidligere kommunikasjonsrådgiver Stig-Øyvind Blystad er utnevnt til ny rådgiver for samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Først tre uker etter at Knut Arild Hareide (KrF) ble en del av statsrådskollegiet, har han fått en rådgiver på plass. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

KrFs kommunikasjonsrådgiver Stig-Øyvind Blystad (t.v) tar skrittet over til regjeringen som ny rådgiver for samferdselsminister Knut Arild Hareide. Her sammen med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og politisk rådgiver Jorunn Hallaråker. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

innenriks

Det melder Vårt Land lørdag.

Den nye rådgiveren kommer på plass hele tre uker etter at Hareide kom inn i regjeringen. Grunnen til at det har tatt så lang tid, skal ha vært uenighet mellom Hareide og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad som skal ha satt foten ned for kandidater som Hareide har ønsket. En rådgiver er gjerne en statsråds nærmeste medarbeider.

Hareide og Ropstad sto som kjent på hver sin side i det vanskelige veivalget til KrF. Men Ropstad har nå godkjent valget av rådgiver.

– Jeg er glad for å få med meg Stig-Øyvind Blystad inn i Samferdselsdepartementet og KrFs regjeringsapparat, sier Ropstad i en SMS til Vårt Land.

Blystad kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. Han har tidligere arbeidet som journalist i Vårt Land.


(©NTB)