Frode Berg: Hyggelig å krysse grensen til Litauen fredag

Frode Berg fortalte at han og de to litauiske fangene fikk lest opp benådningen fra Russlands president Vladimir Putin ved grensen til Litauen.

Frode Berg møtte pressen tirsdag kveld og fortalte om løslatelsen fra russisk fengsel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

innenriks

Frode Berg møtte pressen tirsdag kveld og fortalte om løslatelsen fredag etter nesten to år i russisk fengsel.

Bergs russiske advokat ga ham beskjed om at en utlevering var i gjære onsdag i forrige uke. Dagen etter ble han flyttet til en ventecelle i nærheten av utgangen av fengselet.

– Jeg fikk tilbake koffert, toalettsaker og sånt som ble beslaglagt da jeg ble arrestert. Senere på kvelden kom selveste fengselsdirektøren ned på cellen min, sa han.

Berg fortalte videre at han ble vekket natt til fredag og at han fikk 30 minutter på å gjøre seg klar. Deretter ble han fraktet sammen med FSB til flyplassen.

– Vi tok rutefly til Kaliningrad, deretter kjørte vi mot grensen til Litauen. Vi var innom en avdeling. Der fikk vi lest opp benådningen fra Vladimir Putin. Og så gikk vi bort til grenselinjen, fortalte Frode Berg under pressekonferansen tirsdag kveld.

– Det var hyggelig å krysse den grensen. Da fikk jeg opplevd det og. Men jeg skulle gjerne gjort det på en annen måte, sa Berg.

(©NTB)