Forsvaret må finne midlertidig mottak for nye overvåkingsfly

Hangaren på den nye flybasen på Evenes blir ikke ferdig i tide til å ta imot de første nye overvåkingsflyene. Nå må Forsvaret finne midlertidige alternativer.

De nye flyene skal erstatte P-3C Orion. De to første norske Orion-flyene ble anskaffet av Forsvaret i 1968. Foto Per Arne Juvang / Forsvaret / Handout / NTB scanpix 

innenriks

Om få år skal Evenes lufthavn huse både norske jagerfly og de nye maritime overvåkingsflyene, P-8A Poseidon. De første av de fem nye flyene, som erstatter dagens Orion-fly, kommer etter planen til Norge i første kvartal 2022.

Byggingen av hangaren skal etter dagens plan starte sommeren 2020, melder NRK. P-8-flyene vil få en midlertidig plassering inntil hangaren på Evenes er ferdig, og Forsvaret jobber med å finne et alternativ. Kilder har overfor Bladet Vesterålen opplyst at det jobbes med tre konkrete alternativer: Andøya, Bodø og Gardermoen.