I dag er det akkurat 1 år siden vår kjære pappa sovnet inn på Slottet sykehjem, med alle sine nærmeste rundt seg. En veldig trist dag for oss alle, men vi sitter igjen med mange gode minner etter han.

Pappa ble 77 år, men fikk dessverre ikke nyte pensjonisttilværelsen sin, slik han hadde sett for seg. Han ble syk for noen år siden og det begrenset livet hans på mange områder.

Pappa ble født i Harstad i 1944. Han vokste opp hos sine foreldre, Hansine og Jørgen i Stangvik (Sandstrand), sammen med alle sine søstre. Han var så heldig å ha naturen som nærmeste nabo og det var noe han visste å utnytte. Det ble ofte turer til Bakåsvannet, med fiskestangen i hånden. Han elsket å sitte der oppe å fiske ørret og det ble mange sene nattetimer før han ruslet hjemover igjen.

En god dyrevenn var han også og det var ikke få fugler og dyr som ble tatt hånd om av han. En morløs sjurunge hadde han lenge og den fikk han svært tam. Han var så opptatt med disse fuglene at det gikk utover skolearbeidet hans og han ble etterhvert ertet for det. En dag kom han hjem fra skolen og sa at heretter skulle han bli den flinkeste på skolen! Og flink ble han. Da han avsluttet på Sandstrand skole fikk han toppkarakterer av læreren Fuhr, som beste elev!

Som 15 åring reiste han ut på båt og fikk etterhvert mye erfaring, både innenlands og utenlands. Maskinistskolen ble tatt og etterhvert ble det Kystvakten som ble hans arbeidsplass i mange år. Vi har mange koselige minner om overnatting i helgene om bord hos pappa på KV Senja, KV Farm, KNM Vidar og KV Andenes. Vi unger synes dette var veldig spennende og så fikk vi bestandig så mye god mat der. Det var bare å ringe på klokken i messen, hvis vi manglet noe under måltidet. Eller om vi ville ha mere dessert..

Pappaen vår var alltid en sindig og likandes kar, med stor ro rundt seg. Han behandlet alle mennesker med samme respekt og gjorde aldri forskjell på en menig kontra en med høyere rang. Han ble veldig godt likt for sin rolige og rettferdige fremtoning, som han hele tiden hadde med seg.

De siste årene av arbeidslivet hans var ute på fortet på Krøttøya. Der trivdes han veldig godt. Mye fin natur, fisking og fugleliv. Dette var noe pappa satte pris på.

Han var med på å avvikle fortet der, før han ble pensjonist.

Vi minnes også mange fine ferieturer rundt omkring i Norge og utlandet som pappa tok oss med på. Fine stunder hver høst i potetåkeren på Sandstrand, når familien var samlet der til felles dugnad. Verdens beste fiskekaker som pappa tryllet fram, etter en tur på havet. Countrymusikken som han elsket og som bringer minner hver gang den spilles. Vedhogst og snekring. Minnene er så mange og vi har savnet han hver dag, siden han forlot oss.

Men de vi elsker drar ikke fra oss, de går ved vår side hver dag.

Usynlig og lydløs men bestandig nær.

Fortsatt elsket, fortsatt savnet og veldig kjær!

I dag minnes vi deg ved å tenne et levende lys på graven din. Du vil alltid være i våre hjerter.

Vi møtes igjen.

Gro Hege og Linda