Skrevet av: Forde Bygdnes

Frank R. Eriksen sin redsel for at Putin skal seire er ubegrunnet. Mangel på koordinering, ledelse og kampmoral hos russerne viser at denne krigen skiller seg fra den andre verdenskrig der de sovjetiske styrkene gjorde en heltemodig innsats og bekjempet nazismen. Det vi har sett i vår tid, viser at Russland er en svekka stormakt.

Så har de bare 4 prosent av verdens forsvarsbudsjett mens Nato med USA har over 50 prosent av verdens militærutgifter. Vesten sin teknologi viser seg og å være bedre. Det norske forsvaret melder at aktiviteten ved vår grense er mindre nå enn før. Å skremme med Russland rimer ikke lenger. Så hvis en har kontroll med generalene i vest, burde freden være innen rekkevidde.

Det er frekt tross spørsmålstegnet, å påstå at jeg toer mine hender for massedrap i Ukraina for å beholde fred på grensen til Finnmark. Nei, les hva jeg sier og ikke avspor debatten. Når vi er en nabo som har kontakt, så er det vårt ANSVAR å bruke de mulighetene vi har for å få fred. Særlig viktig er det at vi når folket i Russland. Det er de som må kaste Putin, ikke USA og Biden.

Jeg håper vi er enige om at det allerede er drept for mange liv i Ukraina på begge sider. I så fall er det ubegripelig at en vil sende mer våpen dit.

Eriksen bør lese mer av vår egen krigshistorie. Vi slo ikke tyskerne, vi var okkupert i 5 år. Tyskerne la ned våpnene i 1945, de ble ikke slått her i landet. De eneste som frigjorde litt av landet vårt var sovjetiske soldater som ofret flere liv i Øst-Finnmark enn hva Norge mistet under hele verdenskrigen. Ellers var det en heltemodig innsats fra mange folk. Jeg anbefaler ham boka mi «Motstandskampens broderier» som viser min slekt. En som commandosoldat, en som Dachaufange, en i vaktstyrken til Jens Chr. Hauge og to som politisoldater for å nevne noen jeg har lært krigshistoria vår av.