Skrevet av: Arvid Eliseussen.

I over 30 år har LOs sommerpatrulje oppsøkt ungdom som har sommerjobb og sjekket at alt er i orden. Hva om man oppretter en tilsvarende musikalsk sommerpatrulje, som oppsøker eldre og enslige i kommunen? De tar med seg sine musikkinstrumenter, kjente og kjære sangtekster og godt humør.

Sommeren er kanskje en vanskelig periode for mange enslige. Pårørende er på ferie, det er mangelfulle transportmuligheter og stille på bygda og i nabolaget. Harstad er langstrakt: Fra Sandtorg i sør via Kasfjord til Bjarkøy/Sandsøy i nord. Vi som bor i byen og er i stand til å oppsøke sentrum, har jo muligheten til å se folk, høre på bymusikerne eller ta rullatoren med til Amfi Kanebogen og rusle gjennom kjøpesentret, sitte ned på kafeen.

Vi er vel 4.000 som er over 67 år, jeg gjetter på at flere hundre er enslige, uten bil og sertifikat og føler nok på ensomheten. Da ville mitt forslag om en musikalsk sommerpatrulje kunne vært et kjærkommen og oppmuntrende innslag?

Det ville dessuten vært et vinn-vinn-tiltak, ungdom trenger sommerjobb, enslige trenger besøk! «Du skulle gått ut, men kor hen sku du gå, så håpe du heller at no'n banka på». Ja, han satte ord på det, den godeste Halvdan Sivertsen.