Skrevet av: Edvin M. Eriksen, SV.

I et nytt innlegg i avisa forteller FrP sin ordførerkandidat (ja, ikke noe mindre enn det!) Eivind Stene at FrP «vil gå løs» på eiendomsskatten etter valget i høst. Harstad kommune har ei inntekt på cirka 90 millioner kroner av eiendomsskatten.

Den inntekta vil FrP og deres ordførerkandidat Eivind Stene fjerne så snart som mulig. Jeg håper virkelig at folk ikke er så lettlurte at de ikke forstår at å fjerne ei inntekt på 90 millioner kroner naturligvis vil få negative konsekvenser for skoletilbud, barnehagetilbud og eldreomsorg. Det er akkurat som i enhver privat økonomi; dersom inntektene forsvinner, må også innkjøpene begrenses.

Og når ordførerkandidat Eivind Stene og FrP har fjernet kommunens inntekter, skal de bygge både skoler og sykehjem – og ansette mange flere lærere og sykepleiere. På godt norsk heter det: «Det henger ikke på greip».

FrP slår rundt seg med løfter og lettvintheter – og dessverre er det altfor mange som tror på sånt. De kommer dessverre til å få seg en stygg overraskelse dersom FrP sammen med Høyre får styre kommunen vår.

Ved kommunevalget i 2007 fikk FrP i Harstad stor oppslutning og Hanne Iversen ble byens varaordfører. Det ble en vanskelig periode for mange i Harstad kommune. Denne valgperioden med FrP i styring i Harstad kommune ble en negativ periode for kommunen vår – en periode med store politiske konflikter, uro og kutt og innsparinger i eldreomsorgen. Sånn ble virkeligheten med FrP – og sånn kommer virkeligheten til å bli i årene fremover også.

Det går faktisk ikke an å kutte dramatisk i kommunens inntekter – og samtidig bruke mye mer penger på alt mulig. Det er en bløff – og jeg håper virkelig at folk flest forstår at det er en bløff. I perioden med FrP-styre av Harstad kommune i 2007–2011 ble ingenting bedre – bare verre. Og hvor mange vil egentlig bytte ut Kari-Anne Opsal med Eivind Stene som ny ordfører?