Skrevet av Roy-Idar Sandberg.

En glipp, ja nærmest som en bagatell å regne når den politiske ledelsen i Gratangen forklarer seg om hva som skjedde da kommunen som byggherre anla den fiberoptiske sjøkabelen over min eiendom i 2015 uten min viten og tillatelse. Hvis det var en glipp, hvorfor tok ikke de ansvarlige med rådmann Severinsen i spissen, tak i saka da skriftlig henvendelse om saken ble sendt Gratangen kommune 8 juni 2016?

Istedenfor møter jeg intet annet enn en mur av taushet og en 6 års lang kamp må til før man endelig erkjenner ulovligheten og tar ansvar. Det påstås videre fra ansvarlig politisk hold at kommunen som byggherre trodde området var et felleseie. Hallo, man må jo forvente av en norsk kommune i 2022 –her som byggherre på et stort prosjekt, at det ikke er hva man tror eller blir fortalt om eiendomsforholdene, men hva som er juridisk fastslått før man går i gang å grave.

Også areal som ikke er matrikkelført, vil en greit finne ut av gjennom utskiftnings- eller skyldelingsforretninger hos blant andre jordskifteverket noe alle kommuner og byggherrer flest vet. Denne dokumentasjonen framla jeg for kommunen allerede i 2016, men altså uten at jeg ble hørt.

Bagatelliseringa står i grell kontrast til det fungerende administrasjonssjef uttaler om saker hvor det blir påstått ulovligheter fra kommunens side; “Er det gjort feil fra vår side, da skal kommunen rydde opp og ta sitt ansvar”. Det er lederskap, men som kjent er det en stor forskjell å gjøre de tingene som gjør at du blir valgt til lederposisjon, og det å være en leder.