Ubrukelige politikere har bestemt at skolene skal legges ned fra neste skoleår. Det kan lettvint omgjøres eller stoppes hvis den nye lista ved kommunevalget i september blir brukt av befolkningene i bygdene. Og det blir den trolig, for det virker som det er seriøse og dyktige personer som står i spissen i denne prosessen.

I mellomtiden bør dette vedtaket utsettes til 2024. Det kan gjøres ved første anledning og har mer enn 50 prosent sjanse til å bli vedtatt. Da slipper man å legge ned og starte opp igjen.

Men nå er det en kampanje for at Hinnøy-siden skal overføres til Harstad kommune.

Dette er jeg veldig skeptisk til. Hva tror man at Harstad vil bidra med? Neppe noe mer enn hvor vi er nå. Vi er en av 3–4 bygder som er viktig for Tjeldsund og vi vil være en liten utpost i Harstad.

Det nytter ikke å lage lister ved noe valg i Harstad. Ingen bygdelister har mulighet til å komme inn i kommunestyret.

Harstad har ingen god historikk på å behandle og prioritere bygdene. Her skal alt nærmest mulig sentrum. De trenger hundrevis av millioner for å få startet prosjekter i byen og det er å tro på julenissen hvis man tar det for gitt at vi får beholde skolen.

Har noen spurt regjerende partier i Harstad om de vil love å beholde skolen i Kongsvik?

Dessuten; om vi blir overført til Harstad så vil det ta tid og skolen blir stående tom i flere år. Tror virkelig noen at Harstad kommune vil starte opp en nedlagt skole ytterst i kommunen?

  1. Få utsatt vedtaket om nedlegging av skolen til etter kommunevalget.

  2. Gjør en grundig jobb med den nye lista, så har vi mulighet sammen med de andre bygdene til å påvirke og bestemme fremtiden.

Da er jeg overbevist om at det er bedre å være sammen med de andre bygdene i nåværende Tjeldsund enn å være en miniputt i Harstad.