Av: Frank Einar Hansen

Det har lenge forundret meg at Høyre og Erna Solberg stiger stadig høyere på diverse galluper, ja så høyt at hun sannsynligvis er vår neste statsminister.

Samtidig sitter Støre og Vedum og jobber for å finne gode løsninger på mange av dagens problemer. Deres belønning er nedgang på de samme galluper.

Hva er det som bidrar til at Erna får større oppslutning? Så langt jeg kan se har hun stort sett holdt munn. Og det er kanskje det bidraget som gir henne gallupvekst.

Spørsmålet er nå om denne stigningen kan gå mot slutten, og pilene peke nedover.

For nå har hun signalisert at tilbudet «gratis ferge skal bort.»

Hun skal også fjerne tannlege-støtten, slik at noen av disse midlene kan brukes på for eksempel bedre tilbud innen psykisk helse. Det synes å være en fordelingspolitikk som sier «jeg tar fra deg, og gir til noen andre»

Det virker ikke som noen vinnersaker for Erna, og det skal derfor bli spennende å se hva som videre kommer fra Høyre, når Erna begynner å prate.

Kanskje bør hun lytte til Charles de Gaulle som en gang sa at «Siden en politiker aldri tror et ord av hva han sier, blir han temmelig overrasket når han blir tatt på ordet»

Jeg tror temperaturen på gallupen nå vi synke.