Meninger:

Alpin-VM til Narvik fremfor vinter-OL til Norge!

I den senere tid er hovedstadskrefter igjen frempå med forsøk på å få vinter-OL til Oslo.
meninger

I forkant av dette utspillet har Narvik fått kulturministerens direkte og offisielle støtte til å kunne arrangere alpin-VM i Narvik i 2027, et mesterskap som malmbykommunen først hadde tenkt seg å avvikle i 2025.

Neste år er det 70 år siden Oslo og nærmeste omgivelser arrangerte det første OL i Norge i det hele tatt, og det definitivt første vinter-OL her til lands, i 1952. På denne historiske bakgrunn virket det usannsynlig at Lillehammer skulle få mesterskapet 42 år etter suksessen i Oslo, i 1994.

Skulle vi forholde oss kalendarisk til utsikten til enda flere vinter-OL til Norge, kunne det neste bli tidligst i 2036!

Men la all kalendarisk og kronologisk sannsynlighetsberegning fare. Det er større sjanse for et sommer-OL i Norge enn noe vinter-OL på norsk jord og snø på 2100-tallet! Lenge før noe(n) forsøk på IOC-søknad om sistnevnte forventes full støtte av Norges Skiforbund og alle særforbund (vinter- som sommer-) om Alpin-VM til Narvik i 2027.