Meninger:

Når skal Betzy Dahl få en benk i Harstad?

Ja, jeg lurer. Eller er det for mye å be om?

En gate, en benk eller et torg i Betzy Dahls navn i Harstad?  Foto: NRK/Privat

meninger

Personlig synes jeg hun minst fortjener en gate. Kanskje et helt torg. Da dokumentaren ble vist på NRK Ukjent arving var det mye applaus for tanken. Men så har ingenting skjedd.

Og hvorfor ikke det? Fortjener hun ikke en benk? Eller en gate? Eller er det så vanskelig å fatte beslutningen i kommunestyret i Harstad eller på det stedet der et slikt vedtak skal fattes?

For om det symboliserer beslutningskraften i byen? Ja, da kan det bli vanskelig å fremstå som den attraktive byen i nord.

Betzy Dahl ble sett på som en byoriginal i Harstad. Ja, det skal ikke mye til for å bli sett på som original. For eksempel om du bruker for mye eyeliner? Lukter for mye på parfyme i byens parfymerier? Ja, se dokumentaren og du kan få en liten anelse av hvordan Betzy Dahl hadde det.

Betzy Dahl er en overlever. Hun fortjener en bauta. For alle de mennesker som holder ut livets harde prøvelser. I generalhagen har vi en bauta over en mann som tok livet sitt fordi han ikke ble forfremmet i militæret. I Betzy Dahl sitt liv var ikke det noe å ta sånn på vei for. Men likevel fortjener hun ikke en benk engang.

Jeg lyser fred over hennes minne. Og sender varme tanker til hennes datter som aldri fikk treffe sin mor i levende live. Tusen takk også til de som var hennes venner mens hun levde i Harstad.