LESERINNLEGG:

– Takk til alle som har bidratt under Krafttak mot kreft

Koronapandemien ble et hinder for Kreftforeningens årlige innsamling, Krafttak mot kreft, men stoppet ikke engasjementet for kreftformene få overlever. Vi er utrolig imponert over kreativiteten og engasjementet i Harstad og omegn. 

Brage Larsen Sollund, distriktssjef i Kreftforeningen, er imponert over innsatsen til Harstad og omegn i forbindelse med Krafttak mot kreft.  Foto: Marius Fiskum

meninger

Virusmutanter og smittefare gjorde at vi ikke kunne sende våre bøssebærere fra dør til dør for å be om støtte. Da slapp russen fantasien løs og vi er rørt over hvor langt mange er villige til å gå for kreftsaken.

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har drevet digital innsamling, pantet flasker, arrangert auksjoner eller utfordringer i sosiale medier. Din innsats betyr mye – både for enkeltmennesker og for kreftsaken. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon!

En ekstra stor honnør til russen

Til tross for pandemien, har engasjementet vært stort. Det har vært mange flotte og kreative digitale innsamlinger.

Vi ønsker også å rette en varm takk til Maria Larsen Bendiksen som sto fram med sin personlige krefthistorie i Harstad Tidende, for å løfte årets tema.


Maria (18) har har flere ganger fått oppleve kreften tett på livet: – Et like stort sjokk å få beskjeden hver gang

Det å ha opplevd kreften tett på, gjør det ikke enklere når beskjeden en dag kommer igjen.


Vi ønsker også å takke vår frivillige, Benedicte Hass. Takk for at du alltid er så positiv, og en viktig støttespiller for både russen og Kreftforeningen.

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag til årets aksjon.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle ny og bedre behandling. Fremskrittene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombrudd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere bidrar til kommende fremskritt.

I Troms og Finnmark har det blitt samlet inn 700 000 kroner, og på landsbasis litt over 20 millioner kroner. Selv om dette er mye lavere enn målet vårt på 35 millioner kroner, har tusenvis av ildsjeler og frivillige lagt ned en stor innsats for å samle inn mest mulig penger digitalt. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for de som rammes av en kreftform som få overlever.

Det er fortsatt mulig å støtte aksjonen via nettsiden vår og ved å vippse valgfritt beløp til 471050. Din støtte er med på å gi flere kreftpasienter den aller beste følelsen i livet: Å få beskjed om at de kommer til å leve videre.

Vi vil samtidig ønske alle en riktig god påske. Ta vare på hverandre.