Edvins frispark

Hva skal vi med sult og verdens undergang når det finnes pupper, rumper og truser?

Edvin Eriksen klarer ikke slutte å tenke på truser.

Truser Ja, det finnes mye interessant i verden – og truser er noe av det aller viktigste. Sånn er det i alle fall i det som omtales som media og medieverden, sier Edvin Eriksen  Foto: Arkivfoto Øivind Arvola

meninger

Mens jeg sitter og skriver, roper kona fra vaskerommet: Gamle grisegubbe, sitter du og skriver om dametruser? Vet dere hva? hun leser tanker! Før jeg har satt så mye som et eneste ord på papiret har hun fått med seg hva jeg tenker på og vil skrive om: Truser! Og hun vet det. Jeg får ikke en gang ha tankene mine i fred!

 

Ja, det finnes mye interessant i verden – og truser er noe av det aller viktigste. Sånn er det i alle fall i det som omtales som media og medieverden. Det som betyr noe i den store medieverden er pupper, rumper – og truser. Det er bloggere, såkalte influensere og andre kjendiser som betyr noe for verdensutviklingen og klimaet generelt på kloden. Nyheter om sånne saker og ting fra de store kjendisenes verden er vi utrolig sultne på. Hvor har bloggeren brystene sine denne uka – har hun flyttet dem på ryggen? Hvor store er de?

Jørgine heter ei danseglad ung dame som har svinget seg intenst i et Tv2 –program. Hun fikk full pott fra de fire dommerne for en sveip over dansegolvet i særdeles lett antrekk. Så får vi vite at hun denne kvelden hadde på seg ei grå truse – og den har hun fortsatt å ha på seg hver eneste dansekveld. Det er ei lykketruse. Trusa er magisk – selv om den faktisk er både lita og grå. Trusa. Sånne nyheter elsker jeg. Hva skal vi vel med sult og krig og verdens undergang når det finnes pupper, rumper og truser. Og kjendiser. I den samme nyhetsmeldinga blir vi også informert om at lekre og lettkledde Tone Damli i en danseseanse for 13 år siden også hadde på seg truse. Ja, hun hadde det- merkelig nok.

Men det viste seg dessverre at det ikke var ei lykketruse ettersom dama røyk ut av konkurransen før finalen. Det må ha vært noe galt med trusa. Dermed forstår vi at det slett ikke er alle truser som er lykke-truser – noen kan rett og slett få folk «i uløkka». Den lykkelige danseren og influenseren Jørgine har nå bestemt seg for å selge lykke-trusa. Pris – 500 000 norske kroner. En halv million for ei brukt truse. Ja da, det finnes helt sikkert en eller annen laksemilliardær som har råd til og lyst på ei lekker dansetruse. Laks og truse hører sammen- i alle fall med tanke på prisen. Jørgine sier selv at hun vil la være å vaske trusa før salg. Det øker visstnok interessen – ikke bare blant hunder. Interessant!

Kona har også et helt spesielt forhold til truser – og da snakker vi kun om dametruser. Hun er medlem i en truseklubb og får flere ganger hver uke tilsendt bunkevis med nye lekre truser. Hvordan jeg vet at de er lekre? Godt spørsmål. Nei- noe må man få ha for seg selv. Det er dessverre ingen ting som tyder på at hun har fått tilsendt ei eneste lykketruse. Heller tvert imot – på sett og vis. Kan man si. På en måte. Mine truser har vist seg å ha svært liten omsetningsverdi. Da jeg sist sommer i min uendelige godhet forsøkte å levere en pose brukte truser til Fretex ble de kontant og bryskt avvist. De ville ikke ha dem. Utrolig! Det er åpenbart forskjell på folk – og truser.

Nei det er slett ikke alle underbukser som bringer lykke. Nylig ble den forhatte IS-lederen Abu-Bakr al-Baghdadi jaget inn i ei grotte der han sprengte seg selv med en såkalt selvmordsbombevest. Etterpå var han vanskelig å kjenne igjen. Det endelige og absolutte beviset på at det var rett terrorist som var drept var at noen fant underbuksa hans. Den hadde nok DNA- spor til å identifisere IS-lederen. Den var rett og slett full av spor. Enda en gang viste det seg at truser kan være svært verdifulle, selv om IS lederens underbukse nok lignet svært lite på danse-Jørgines lykketruse. Men så var da heller ikke IS-bandittens underbukse noen lykketruse – viste det seg. Underbuksa som amerikanerne hadde sikret seg liknet langt mer på den underbuksa som salige statsminister Per Borten opptrådde i. Den hang og slang som et tomt dynetrekk, men den gjorde faktisk stor lykke i media og blant folk flest. Trusa til Borten er blitt et begrep for evigheten. Nå handler det om trusa til Jørgine. Ei kjendis-truse! Kan det bli bedre? Denne gangen er det jeg som spør.