Kan man forsvare ny kino opp mot stanken av urin på toalettet på Kanebogen skole?

Eivind Stene  Foto: Frank R. Roksoy

meninger

I debatten som går om kino og bibliotek er det mange synspunkter. Noen mener nesten det er være eller ikke være for byens fremtid, andre at Harstad kino er det samme som hurtigrutens Erling Jarl, og andre igjen at byen har langt større oppgaver å fokuserer på.

Det jeg savner i debatten fra mange er perspektivet på - og refleksjonen rundt det faktum at - et kommunalt bidrag i form av leie skyver andre prosjekter enda lengre ned på en allerede lang liste. Bergseng skole skal etter alle solemerker bygges ny i tillegg til nytt helsehus, og ny barnehage i sørbygda skal på plass. Kanebogen skole har som byens eldste skole et skrikende behov, og deler av bygningsmassen på Seljestad barneskole er dårlig. Dette er hvor mange barn i Harstad tilbringer lange dager fem ganger i uken.