Harstad ser ut som en delvis fraflyttet russisk slumby

Harstad – denne koselige lille byen som yret av liv i gatene for 31 år siden - ser nå ut som en delvis fraflyttet russisk slumby, sier Atle Henning Mjøs.

Atle Henning Mjøs (innfelt) liker dårlig et sentrum han mener domineres av nedlagte butikker og utesteder, nedslitte og delvis forfalne bygninger, et stort «bombekrater» midt i sentrum.  Foto: Lars Richard Olsen / Privat

meninger

For 31 år siden var jeg en militærgutt på Trondenes fort . I år valgte jeg å gjøre noe som jeg har hatt lyst til å gjøre lenge. Sammen med min bror og hans samboer satte jeg meg i bilen og kjørte alle de lange milene fra Osterøy utenfor Bergen, for å se igjen militærleiren og byen Harstad som jeg ble så glad i den tiden jeg vandret rundt i gatene her.

Jeg skrøt villt og uhemmet over byen på vei oppover. Lovet at de ville bli glad i byen og folkene her.