Meninger

Tidligere Posten-ansatte i Harstad forteller om en nærmest kronisk tilstand av endring som var slitsom og skremmende

- Mange av de som jobbet i Posten hadde startet der som veldig unge, og hadde sett for seg en livslang jobb i bedriften.

INTERVJU: Tankesmien Agenda har intervjuet flere tidligere Posten-ansatte for å lære mer om hva som kan gjøres for at både de ansatte, bedriften og samfunnet kommer best ut av en vanskelig situasjon. 

meninger

I framtiden står vi overfor store endringer i arbeidslivet. Automatisering og digitalisering vil gjøre at noen jobber forsvinner, mens nye kommer til. Slik omstilling er nødvendig og naturlig, men kostnadene kan være store for enkeltmennesker og for lokalsamfunn. For å ruste oss best mulig for nye omstillingsbølger bør vi derfor lære av dem som har vært gjennom tøffe runder tidligere. Posten er et godt eksempel på det.

Også i Harstadregionen og andre områder i Nordland og Troms er det mange ansatte i Posten som har kjent på kroppen hvordan det er når jobbene forsvinner eller endrer seg totalt. Tankesmien Agenda har intervjuet flere av dem, for å lære mer om hva som kan gjøres for at både de ansatte, bedriften og samfunnet kommer best ut av en vanskelig situasjon.