- Det finnes ikke noe monster. Det er bare to gründere som ønsker å starte en bedrift

- Kristian Eilertsen er blant annet redd for at sjalene som selges skal bli brukt som hijab. Da spør jeg meg selv om han er klar over at man også kan kjøpe sjal på H&M og Cubus til samme formål.

HEL BY: Harstad har plass, og artikkelforfatteren slår et slag for diversitet - også når det gjelder klesbutikker. På bildet Suha Al-Khafaji (t.v.) og Senait Abraha Hallemichael, som håper de finner et egnet lokale i sentrum der de kan starte sin internasjonale klesbutikk. Foto: Andreas Isachsen 

meninger

Nylig fikk to gründere innvilget en søknad om støtte til etablering av en klesbutikk med klær fra Midtøsten. Dette omtalte FrP sin Kristian Eilertsen som «et knefall for islam».

Overalt i Europa vokser det fram fremmedfrykt og islamofobi. Det er urovekkende når en politiker som Eilertsen bruker slik retorikk for å bevisst nøre opp under tanken om at innvandrere og muslimer er en trussel mot Norge. Jeg har vanskeligheter med å se hvordan en klesbutikk skal utgjøre en trussel mot samfunnet. Videre mener Eilertsen at «flertallet av politikerne i Harstad vet null og niks om hva integrering handler om.» Å gi to kvinner muligheten til å bidra til samfunnet er ikke «et knefall for islam». Det er god integrering.