- Ordene eldrebølgen og flommen gjentas for å forsterke at denne forferdelige gruppen av mennesker skal leve i kommunene

- Skal denne generasjonen av pensjonister som har vært med på å bygge opp velferdssamfunnet gå rundt med dårlig samvittighet på sine eldre dager?

- INGEN BYRDE: - I dag er Norge et av landene i Europa med lavest eldreandel. I tillegg er det slik at andelen barn og unge synker. Tar vi hensyn til det og beregner den samlede forsørgerbyrden, ventes det ingen økning i forsørgerbyrden fram til 2060, påpeker artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

meninger

Leserinnlegg: Vi eldre er ingen bølge

«Det er ikke bare en eldrebølge som kommer, men en eldreflom. Nå må kommunene forberede seg, og tilpasse tjenestetilbudet». Dette var ingressen til et innlegg av Turid Ingebrigtsen skrevet i Harstad Tidende 21. mars i år. Hun siterer assisterende helse- og sosialdirektør hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark, Snorre Manskow Sollid. Videre uttales det at dette allerede merkes på sykehusene, og om ikke lenge vil det bli merkbart i kommunene. Ordene eldrebølgen og flommen av eldre gjentas flere ganger for virkelig å forsterke at denne forferdelige gruppen av mennesker skal leve i kommunene.