LESERINNLEGG:

Mandag 23. april gir HT svær spalteplass til Frps Eivind Stene der han kritiserer at Marthe Valle er valgt som hovedtaler på 17. mai i år. Han kaller henne et nett-troll og mener at hun tidligere har skjelt ut tre statsråder på Facebook.

Stene har full rett til å kritisere det Marthe Valle skriver og gjør, men da må han også regne med reaksjoner.

Det er som artist Marthe Valle er bedt om å holde syttende mai-talen. Hun har med sin musikk og sine konserter gjort Harstads navn kjent over hele landet og hun kan også skilte med en spellemannspris. Vi har ikke mange fra Harstad av hennes kunstneriske kaliber og hun har sikkert ennå mye ugjort som kunstner.

Det er som medmenneske Marthe Valle har profilert seg i mediene. Hun forsvarer alltid de svake, de som har det vondt og som ikke har noen som står frem og taler deres sak. Hun har vært en sterk talskvinne for palestinerne som Israel holder innesperret på Gaza-stripen og som nå igjen blir slaktet ned av israelske soldater. Hun har også vært klar på at Norge må ta imot flere flyktninger og hun har vært svært kritisk til hele Europas behandling av flyktningstrømmen. I egenskap av sykepleier har hun flere ganger reist til øyer i Egeerhavet for å hjelpe flyktninger som var strandet der.

Det er på Facebook og i aviser hun har vært skarpest i sin kritikk av statsrådene fra Frp som har vært ansvarlig for innvandring. Særlig har Sylvi Listhaug fått gjennomgå både for sin retorikk og for å være inhuman og rasistisk. Men etter min vurdering kvalifiserer ikke dette til betegnelsen ”nett-troll”. Det navnet bør heller brukes om hennes motstandere som i kommentarfeltene har truet henne med henrettelse for landsforræderi og ønsket at hun skulle bli voldtatt av IS-medlemmer. Og de som truet henne er vel neppe venstreradikale, vanligvis er slike godt til høyre i det politiske spektret.

Stene burde kanskje heller se på retorikken til nestleder i Frp, Sylvi Listhaug? Eller hva mener han om å si at ”Hareide slikker imamer oppetter ryggen”? Eller at ”Jonas Gahr Støre er en katastrofe for landet”? Eller at ”KrF er et parti uten ryggrad”?

Det kler ikke Frp å klage på at andre bruker harde ord når man har en nestleder som Sylvi Listhaug!

Dette var et sjofelt angrep på et godt medmenneske, Stene!