LESERINNLEGG: Harstadpakken, økte bompenger

Jeg viser til gårdagens HT hvor direktør Ole Johnny Korsgaard og Roger Moe i Næringsforeningen ber politikerne  trykke på pauseknappen og skaffe seg oversikt over kostnadene, før de vedtar å øke bomtakstene.  Mange med meg er helt enige med Korsgaard & Moe sin uttalelse.

I dagens avis snakker ordføreren om et bakholdsangrep fra de to nevnte personer, noe som jeg slett ikke er enig i. De to representerer næringslivet i byen, og og taler deres og dessuten også en stor del av byens innbyggere sin sak.

Det er helt rett som næringsforeningen sier at dette vil gå ut  kjøpekraften til mange av oss som bor her i kommunen, og det igjen vil sannsynlig fortsatt svekke  sentrum som et sted hvor en handlet sine varer. Det er jo trist å høre at mange innbyggere sier at de på grunn av bompengene og parkeringsavgifter " boikotter" sentrum av denne grunn.

Så et hjertesukk til slutt , hvordan i all verden kunne det gå så galt med budsjetteringen av  det som kalles "Harstadpakken"?

Ingen blir gjort ansvarlig for fadesen, og det synes som man tror det er greit  å velte regningen over på skattebetalerne i kommunen når det til slutt viser seg, "beklager vi har nok bommet kraftig, men vi ber folket om tilgivelse for våre synder."

De ansvarlige for denne gedigne sprekken i kostnadene bør gå i seg selv, og sørge for finne en annen løsning enn det som nå ble vedtatt i kommunestyret i går.

De av oss som husker tilbake til 2007, ble veipakken nedstemt, men så det ble omgjort til et ja etter mange krumspring av noen politikere. Det er meg fortalt at det den gangen ble samlet inn 9.000 underskrifter mot bomvei i Harstad, dette hørte vi intet om, og finnes disse fortsatt i arkivene etter valget den gang?

Politikere, vær vennlig å snu i denne saken, vi vil ikke godta økte bompenger fordi noen få personer ikke gjør jobben sin.