LESERINNLEGG:

Det er provoserende å være vitne til at elever må betale 60 kroner dagen for å parkere på Heggen og Stangnes vgs. Troms KrFU mener en parkeringsavgift på 60 kroner dagen for parkeringen på Stangnes og Heggen er en urimelig avgift. Denne avgiften vil Troms KrFU jobbe for å fjerne i Harstad.

I disse tider hvor diesel og bensinavgifter har blitt høyere og prisene på bomstasjoner er satt opp i Harstad by, så smeller fylkesrådet nå til med en 60 kroners avgift for parkering på Stangnes og Heggen videregående skole. Det virker som det ikke er ment at videregåendeelever skal få lov til å ta i bruk bilen i Harstad.

Hensikten med denne avgiften er at flere skal ta i bruk buss i Harstad, men så er det slik det er ikke alle som kan ta buss og som da må bruke bil for å komme seg til skolen. En annen grunn til hvorfor elever benytter seg av bil kan være at elever ikke har time på starten av dagen. Hvorfor skal man være på skolen hvis man ikke har skoletime før klokken 10.00 på dagen? Eller at du er ferdig tidlig på torsdager og må sitte på skolen å vente i to timer før skolebussen går?

Parkeringsavgiften er også tatt i bruk på Tromsøskoler for å sørge for at elevene skal ta buss i Tromsø og det er det som er tenkt her i Harstad. Problemet her er at Harstad har ikke like stort busstilbud som Tromsø og derfor blir det feil å innføre denne avgiften når ikke busstilbudet er godt nok.

En annen årsak til hvorfor elever må ta bil til skolen er fordi de har jobb etter skolen noen dager i uka. De må bruke bil for å komme seg til jobben og ikke minst hjem når ikke busstilbudet er godt nok. Fra Harstad til Rå videregående skole er det 17 kilometer. Det er jo urettferdig at de som kjører fra Harstad til RÅ slipper parkeringsavgift, mens de som bor i Harstad omegn må betale hvis de går på skole i Harstad.

Troms KrFU har full forståelse for misnøyen blant elever og ansatte på Heggen og Stangnes videregående skole. Troms KrFU er ikke ferdig med denne saken og vi vil jobbe for å fjerne parkeringsavgiften som er nylig blitt innført.