LESERINNLEGG: Alle skal med. Eller?

Bor du i Samasjøen, tre hundre meter fra sentrum, er du utenfor bomringen. Bor du i Dalsletta, 4 kilometer unna, er du innafor og kan fritt kjøre til sentrum, Folkeparken og Sjøkanten senter. Hvorfor feiler Harstadpakken, som man kaller et spleiselag, på dette helt åpenbare? Og dermed går glipp av store inntekter som det ikke burde være uenighet om. Store boligområder langt utenfor sentrum ligger likevel innenfor bompengeringen. Om du skal være med å spleise, eller kan klare deg uten å bidra stort, er altså ikke en funksjon av hvor langt unna sentrum du bor, men hvor du bor. Det er ikke solidarisk, ikke logisk og ikke rettferdig. Og veipakke Harstad bør ha større teknisk kompetanse enn å si at dette ikke lar seg løse.

Det er plassert tre bomstasjoner like ved Kanebogen skole, og det er veldig fint at vi som bor på sørsiden betaler bompenger for å besøke Kanebogen senter. Men hvorfor slipper de som bor på Stangnes eller Gangsås? Også her går man glipp av inntekter uten å begrunne dette spesielt godt. En enkel bomstason ved innkjøringen til senteret hadde ivaretatt dette.

Coop Nord sa ja til å bygge ut Sjøkanten senter fordi Harstadpakken skulle gi nødvendig fremkommelighet for syklende og gående på denne siden av hovedveien. Er det da i det hele tatt et alternativ for Harstadpakken å la være å fullføre denne siste rundkjøringen med løsning for gående og syklister, og la adkomsten til dette store senteret være like håpløs som den er nå? Hva synes Coop Nord? Det utløser vel ikke spesielt god bonus?