Med nærmere 50 musikere og korister på scenen, samt en opplagt Vidar Nilsen som Elton John i front, ble det en festforestilling.

Det var tydelig at publikumstilstrømningen var større enn forventet, for omtrent kvarteret før konsertstart, ble det i all hast hentet fram flere stoler, og satt ut. Når konserten startet, var det godt over 400 tilhørere i salen.

Full kontroll: Dirigent Henning Andreassen hadde god kontroll på musikerne. Foto: John Henry Storhaug

Nesten alt som kunne krype og gå av musikere fra Lødingen Musikkforening, Vestbygd skole og amatørkorps, samt noen musikere fra Lødingen skolekorps, korister og band, sørget for at Elton John fikk en skikkelig hyllest.

Elton John var jo en veldig fargerik artist i tidlige karriere i alle fall, og her var det ikke spart på konfekten. Det er smått utrolig hva folk har liggende av de mest obskure kostymer, fantasifulle solbriller og fjærboaer.

Koret: Disse fire damene, Susanne Tryggheim, Ida Nilsen, Anja Enebakk Hagan og Tonje Moelv, gjorde en god innsats. Foto: John Henry Storhaug

Heldigvis var repertoaret sentrert mye rundt Elton John sin tidlige karriere, og alle de største slagerne var med. «Daniel», «Goodbye yellow brick road», «Candle in the wind», «Crocodile rock» og selvsagt «Can you feel the love tonight». Med en opplagt Vidar Nilsen bak pianoet, og med en stemme som kledde Elton John sin musikk, ble det en musikalsk festaften i idrettshallen. Han var flink til å binde det hele sammen med småprat, og hadde god publikumskontakt. En annen som gjorde en virkelig god jobb var dirigent Henning Andreassen som fikk alle musikerne til å dra i samme retning.

Det er flott med slike forestillinger, der alle får være med, det er musikk alle er familiære med, og aldersspennet i publikum er stort. En kveld alle aktører skal være storfornøyd med.

Gutten i røyken: Vidar Nilsen storkoste seg i rampelyset. Foto: John Henry Storhaug
Fargerik førsterekke: Ikke mye grått og kjedelig her. Foto: John Henry Storhaug