Harstad mandskor fyller 105 år i år og feirer jubileet denne helga ved å invitere en lang rekke kor og sangerkolleger til Harstad. Til sammen skal 16 kor fylle byen med sang i dag, og klokken 15 blir det konserter i både Harstad kirke og byens universitetetsfilial.

Mens først samlet alle de som kunne seg i Harstad sentrum for å starte dagen med sang. Eg veit meg eit land var blant numrene som ble framført på torget der mange stoppet opp for å følge med.

- I dag er det aller viktigste at vi heier på hverandre, sa mandskorets dirigent, Dag Erik Enoksen.

Reiste fra Hadsel for å treffe venner

På stedet traff vi blant annet Kordamen' fra Hadsel i Vesterålen.

- Vi er 10 damer som har tatt turen, men koret består egentlig av 13 medlemmer, forteller et av medlemmene.

Kvinnene vi snakket med sa at det var godt å synge på torget.

- Ja det hørtes godt? Det er et sterkt fellesskap i at mange synger sammen, sier koret som stiller i Harstad kirke senere på dagen.

Det var lett å si ja da mannskoret inviterte til fest i Harstad.

- Vi er litt forelska i dem. De var på besøk hos oss for omtrent en måned siden, så nå er vi her for å visitere og jubilere. De har en stor dag.

Avsluttes med festmiddag

I Harstad gleder de seg til å treffe gamle kjente.

- Det er ikke bare Harstad mandskor vi skal møte. Her er mange andre korkolleger som vi har møtt opp gjennom årene. Vi kjenner folk i kor i Sørvika, Kvæfjord og flere steder, sier dirigent Sigrid Randers-Pehrson.

På kvelden blir det gallamiddag for alle korene i Stangneshallen.

- Da blir det ikke bare sang, men også dans.

Harstad Tidende snakket tidligere med mangeårig medlem Jan Rune Langstrand

Han sier at 2018 blir et meget aktivt år for korets medlemmer. Blant annet skal mannskoret til Senja i månedsskiftet mai-juni.

– Årets stortur for koret skjer i oktober. Da setter vi kursen for Budapest i Ungarn. Budapest er en kulturby, med et stort sakkyndig publikum. Spesielt for korsang. Jeg har selv ikke vært der tidligere, men det er flere i koret som snakker varmt om hovedstaden i Ungarn. Under turen i oktober vil vi holde flere konserter i løpet av oppholdet i Budapest, sier Jan Rune Langstrand, om noe av det Harstad Mandskor har planer for i året de runder 105 år.