Har du lyst på en god krimbok? Kanskje mens du sitter foran en sprakende peis på hytta og nyter en kopp kakao i lyset av parafinlampa langt oppi fjellet? Da kan Norli på Bysenteret anbefale noen bøker for deg:

Jo Nesbø: Sønnen (2014)

Sonny er en idealfange. I det moderne, fluktsikre fengselet Staten lytter han til andre innsattes skriftemål og gir dem forlatelse for deres synder. Noen hvisker om at Sonny soner for andres forbrytelser.

Førstebetjent Simon Kefas er en politimann av den gamle skolen. Han har på samme dag fått en ny drapssak og en ny partner.

Sonnys far stod sin sønn og Simon svært nær. For Sonny var faren idolet, for Simon ungdomsvennen og kollegaen. Begges verden ble snudd opp ned da Sonnys far ble avslørt som korrupt og tok sitt eget liv.

Men en dag endrer et skriftemål alt.

Jussi Adler-Olsen: Kvinnen i buret (2007)

Den unge, fremadstormende og vakre politikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet. Mediene kaster seg grådig over historien, og overskriftene antyder alt fra selvmord, en tragisk ulykke og kidnapping til at hun har forsvunnet frivillig. Politiet setter i gang storstilt etterforskning – men uten resultat. Merete Lynggaard er som sunket i jorden.

Først da den utradisjonelle kriminalinspektør Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nyopprettede avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer det et avgjørende gjennombrudd i etterforskningen. Og snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan.

Kan Carl og Assad forpurre planen, eller kan de selv bli ofre for den?

Johan Theorin: Gravrøys (2014)

Sommer på Öland. Tusenvis av turister er ankommet. Solen steker på den kalkhvite lya, men ferieparadiset skjuler mørke hemmeligheter. En av de besøkende har kommet tilbake for å kreve betaling for gammel gjeld. Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten. Ingen vet hvem han er, eller hva han vil.

Det vil si, det er én mann som aner uråd. Gerlof Davidsson, en av øyas eldste innbyggere, skjønner hvem den ukjente er, og hvorfor han søker hevn. Han har nemlig møtt mannen før, i ungdomstiden, da de begge hadde sommerjobb på kirkegården og plutselig hørte banking fra en kiste…