I går ble gruppen Fortsatt forsvarsmusikk i Harstad opprettet på Facebook. På rekordtid har gruppen samlet rundt 3.500 medlemmer. I skrivende stund er det 14 timer siden Iris Maria Amundsen opprettet støttegruppen som kjemper for å beholde FMKN i Harstad.

Les også: Dette betyr at FMKN legges ned

- Støtt vårt kjære Divisjonsmusikken. Med tanke på forslaget til forsvarssjefen, må vi mobilisere og vise at vi ønsker FMKN her i byen. De er en klippe i byens kulturliv og for hele regionen her oppe i nord. Også med tanke på at de er supre ambassadører for vårt land mot øst og vårt forhold til russerne, er hennes oppfordring.

Og den har folk fulgt. Gruppen flommer over av støttemeldinger og begrunnelser for hvorfor landsdelen og byen trenger korpset.

- Godt initiativ, skriver Harstads ferske varaordfører Maria Serafia Fjellstad.

Også ellers på Facebook er folk engasjerte i FMKNs framtid.

Inga Helene Juul har fått over 100 likes for dette innlegget:

- Jeg VET at jobben jeg gjør er viktig. Det hender faktisk at publikum gråter når jeg gjør jobben min. Det har hendt i Harstad, Oslo og Murmansk. Det har til og med hendt at et menneske har valgt en ny retning i livet sitt, etter å ha vært på konsert med meg og mine kolleger.

- Jeg VET hvilket våpen jeg og mine kolleger besitter. Et våpen som avvæpner og trygger. Bare spør flyktningene som kom fra Jugoslavia til Åsegarden på 90-tallet og som fikk oppleve at militært personell også kan være menneskelige.

- Jeg VET verdien av å satse på kultur. Ikke fordi kulturopplevelser er noe som er forbeholdt utvalgte grupper i samfunnet, men fordi kulturopplevelser er kjernen til forståelse av livets kompleksitet for absolutt alle, spesielt der ordene ikke strekker til.