Radiostemmen fra Vågsfjorden, Leif-Erik Forberg, har siden nyttår vært innom hjembyen Harstad for å besøke familien.

– Begge mine foreldre bor i byen. De er i 90-årene. I tillegg har jeg en søster som bor i Harstad. Jeg har mange grunner til å komme tilbake til Harstad årlig, sier 66-åringen, som i neste uke bli å høre på Radio Vinyl fem ganger i uka.

Leif-Erik fikk forespørsel fra Bauer Media om å være med på lanseringen av Norges nye radiokanal, Radio Vinyl, i forbindelse med innføringen av DAB.

– Leif-Erik har en kunnskap om musikk og et så godt hjertelag at mange kommer til å glede seg over at han igjen blir en venn i øret, sier redaktør Arne Sandvik i Radio Vinyl.

Han blir å høre hver ettermiddag på Norges nye riksdekkende radiokanal. Han kommer til å velge fra platebunken de største slagerne fra 50–60 – og 70 tallet.

Flere med

– Jeg kommer blant annet til å jobbe sammen med Vidar Lønn-Arnesen. Jeg skal lede min sending fra 14 om ettermiddagen til 19 om kvelden.

- Det skjer fem ganger i uka fra studioet like ved Jernbarnetorget i Oslo, sier Forberg, som på ingen måte har planer om å pensjonere seg med det første.

– Jeg har nok å gjøre om dagen. I tillegg til jobben i Radio Vinyl, skriver jeg bland annet for ukebladet Her og Nå. Jeg lager saker som har med «Kjendis Farmen» å gjøre, forteller Harstad-mannen. I tillegg driver han med oversettelser.

Tilbake

– Det er alltid godt å være tilbake i Harstad, sier Leif-Erik

Her jobbet han to år i Harstad Tidende i årene 1971 og 1972.

- Husker godt fotografene John Berthung og Sevald Eilertsen. Samt trioen Jan Kr. Nilssen, Arnt Kloumann og Jarl Ivar Berg-Olsen. Jeg var mye ut felten de to årene i Harstad Tidende. Da hadde vi gjerne egne kommuner. Jeg ble svært godt kjent på Ibestad tidlig på syttitallet. Deretter startet jeg opp med å jobbe frilans for Nordlys ved Harstad-kontoret. Jeg hadde ansvaret for mye av sportsdekningen. Her i Harstad har jeg et spesielt godt forhold til Harstad Håndballklubb. Den dag i dag elsker jeg å se sport på TV når jeg har fri. Og kanskje spesielt det norske damelandslaget i håndball, forteller Leif Erik.

I 1975 fikk Forberg seg jobb i NRK i Tromsø. Etter noen år der flyttet han sørover til hovedstaden.

– Jeg jobbet i NRK fram til 1993. Da overtok jeg jobben til Hallvard Flatland som programleder for Casino på TV Norge. Så gikk turen til P4. Og deretter til Kanal 24. Deretter Radio Norge.

– Jeg ser nå fram til å gå løs på en ny jobb som programleder i Radio Vinyl. Dette er en av flere nye kanaler som kommer opp når folk skal oppdatere kanalnettet på sine DAB-radio, sier Forberg, som nå skal lage et program der det spilles musikk fra 50-, 60- og 70-tallet.

– Verden har gått videre. Nå slipper en som programleder å hente fram vinyl på forhånd. Nå ligger alt digitalt og kan hentes kjapt, sier radiomannen, som har fulgt de fleste radiobølgene fra langbølge, FM og nå DAB. 66-åringen skal lage et program som er aktuelt og reflekterende. Det skal være noe journalistikk, ikke bare musikk.

Leif-Erik Forberg dukker 13. januar opp med eget program på Radio Vinyl.

  • Han har hatt ledet Nitimen, Ti i skuddet, her og nå og mange andre programmer i NRK.

  • Han har også en rik tv-karriere bak seg,

  • Leif-Erik jobbet som DJ Harstad området i perioden musikken er fra.

  • Han har fått ærespris fra den norske radiobransjen for sitt lilvsalgne arbeid på radio. (NRK, P4, Radio Norge)

  • Leif-Erik er veldig glad i Harstad og er der så ofte som kan.

ALLSIDIG: Leif Erik Forberg fra Harstad har jobbet mye som konferansier. Her fra 2006 Foto: Bente L Dankertsen