Captain Phillips er basert på den sanne historien om kapteinen på MV Maersk Alabama, som ble kapret av somaliske pirater i 2009 – Det første amerikanske frakteskipet som ble kapret på 200 år.

Filmen er basert på boken A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea, av Richard Phillips og Stephan Talty.

Kaptein Phillips (Tom Hanks) må dra fra sin kjære kone og barn for å frakte et lasteskip til Afrikas horn. Han og crewet sitt var kommet til Somalias kyst da de oppdaget at de ble fulgt av to joller med pirater i. De klarer å riste piratene av seg frem til neste dag, da de kom tilbake. Fire pirater klarer å komme seg om bord, og det er intens spenning på skipet. Da to av piratene blir skadet, og den ene er kidnappet, bestemmer de seg for å inngå en byttehandel. Piratene får 30 000 dollar og kapteinen sin (Muse) hvis de drar med livbåten på skipet. Rett før de drar klarer piratene å få med seg Kaptein Phillips i livbåten og kidnapper han. Navy SEAL og den amerikanske marinen kommer med sine store skip og prøver å redde kaptein Phillips.

Denne filmen viser hvordan det var for Kaptein Phillips da skipet hans ble kapret i 2009. Det blir veldig spennende og sterkt å se på etter hvert. Hele filmen er realistisk og det har jo skjedd i virkeligheten, og det kan skje flere ganger. Det var ganske intens spenning gjennom store deler av filmen. Det er 15 års aldersgrense, og det passer ganske bra til filmen.

Da jeg først så traileren, trodde jeg det var en typisk actionfilm. Men når jeg så hele filmen fikk jeg et helt annet innblikk, den var mye bedre enn forventet og anbefales virkelig.