- Det hele begynte jo som en vill idé i Salangen, sier leder i Millionfisken i Salangen, Ronald Martinsen.

- Nå samler vi omlag 2.500 fiskere og titusener er innom Salangen den første helga i juli hvert år, sier den stolte lederen.

Millionpremier for fisking koblet med store artister har vært formelen for Millionfisken.

- Og det har vist seg å fungere. Folk kommer tilbake år etter år, og publikum fortsetter å strømme til arrangementet. Mange legger jo opp sommerferiene sine slik at de får med seg festhelga i Salangen, sier Martinsen.

På 10-årsjubileet i 2016 trør Millionfisken ekstra til med artister på hovedscenen på kaia. Ronald Martinsen vil spare litt på kruttet, men røper ihvertfall:

- I forbindelse med jubileet har vi fått kontrakten i havn for den største konsertsuksessen i Millionfiskens tiårige historie, nemlig britiske Smokie. Etter at vi hadde dem på scenen i 2010, har vi fått utallige forespørsler fra alle aldersgrupper om å booke Smokie igjen, og nå var det en svært passende anledning. Det britiske bandet turnerer over store deler av verden - fra England, Malaysia, Sør-Afrika, til Tyskland og Østerrike, for å nevne noe av turnelista. Men altså nå Sjøvegan igjen.

Smokie hadde sin storhetstid på 1970-tallet. Debutalbumet «Pass It Around» kom ut i februar 1975. Deres største hit, «Living Next Door to Alice», ble utgitt i 1976. «Bright Lights and Back Alleys», som kom ut i 1977, og er bandets mest solgte album. I Norge kom det på 1.-plass og lå på lista i 24 uker.