Mandag kveld var Storsalen stappfull av barn og foreldre i anledning oppsetningen til Riksteateret. Få seter var ledige, og harstadfolket viste stor interesse for forestillingen. Hele salen var i latter fra start til slutt, og sangene som fremførtes var også noe publikum kunne fra før av. Det vistes også stort engasjement da røverne gikk på tokt fra inngangen og ned mot scenen.

Stolt familie

For noen var det ekstra spesielt å se på. Ytterst til høyre på rad seks satt familien Jakobsen Steiro stolt og fulgte med. Datteren Anna Jakobsen Steiro var en av fem barn som fikk prøve seg med proffene på kulturhusets storsal.

Mamma Cecilie Jakobsen Steiro forteller at Anna var litt i tvil om å bli med på audition i kulturhusets lillesal i slutten av januar.

– Først var hun litt redd, og ønsket ikke å være med på audition, men da hun bestemte seg ble hun veldig giret.

  • Les også: Aurora Nordahl, Mateo Leander Lillevik Steen, Anna Jakobsen Steiro og Thea Christin Andreassen Isaksen ble alle utvalgt etter audition, og i forrige uke møtte Harstad Tidende gjengen da de øvet før mandagens forestilling med Riksteatret

27 barn deltok på audition, der de måtte synge, danse og drive skuespill. Familien Jakobsen Steiro legger ikke skjul på at de er stolte.

– Jeg tror de har øvd seks torsdager nå, og det viser at de har fått til forestillingen på veldig kort tid, sier ei fornøyd mamma.

Pappa Ronny Jakobsen sier at det er første gang Anna stod sammen med Riksteateret mandag kveld.

– De hadde ingen generalprøve, sier han.

Øvrige på scenen var Aurora Nordahl, Mateo Leander Lillevik Steen og Thea Christin Andreassen, som er fra Harstad, Kvæfjord og Grytøy.

Handling

Folk og røvere i Kardemomme by handler om den fredelige byen Kardemomme og de som bor der. Noen få skaper vanskeligheter; det er de tre røverne, Kasper, Jesper og Jonatan som lever utenfor byen og ofte går inn til byen for å røve det de trenger. Til slutt blir røverne arrestert, men de blir godt behandlet i fengselet hos politimester Bastian, og i siste kapittel blir de dagens helter når de slukker brannen i tårnet til Tobias.

Hyggelig å samles

Marion Børgesdatter og datter Sara Ludvigsen (4) satt nesten øverst i Storsalen. Og for dem stod det ikke på sitteplassen da Riksteateret fremførte.

– Det har vært veldig hyggelig å være her i dag. Mange unger og folk er her. Det er alltid hyggelig når kulturhuset trekker folk, forklarer Børgesdatter.

Hun sier at de måtte være raskt ute med å bestille billetter, og allerede før jul bestilte hun.

Lest boka flere ganger

– Jeg tror alle voksne som sitter her har et nært forhold til Kardemomme by. Sara og jeg har faktisk lest boka tre til fire ganger siden jul, forteller Børgesdatter.

Boken Folk og røvere i Kardemomme by er noe de fleste kjenner til. Den kom ut i 1955, og senere har det blitt radio, tv og teater.

Av alle karakterene fra Kardemomme by, var det spesielt tre Sara likte best.

– Røverne Kasper, Jesper og Jonatan var kule, sier hun.