Harstads største kjendis, Sophie Elise Isachsen deler scene med kjendislege Mads Gilbert, eks-torpedo Svein-Erik Utsi og journalist Kadra Yusuf i forestillingen Fortellingen om et Gjestebud under årets Festspill.

24. juni deltar de i en iscenesatt samtale med utgangspunkt i Karens Blixens berømte novelle Babettes gjestebud. Kunsten skaper, på sitt beste, et unikt rom for å tenke nytt og gir oss det perfekte oppspill til samtale om oss selv og vårt samfunn.

Mens de spiser og drikker våkner Babettes historie, og gjestene omkring bordet inviteres inn i fortellingen. Hver og en representerer de én av karakterene i boken og deres personlige beretninger blander seg med Blixens ord og setter historien i et nytt lys.

I tillegg til Yusuf, Utsi, Gilbert og Isachsen deltar blant annet skuespiller og teatersjef Morten Joachim, stortingspolitiker Torgeir Knag Fylkesnes, politisk redaktør Skjalg Fjellheim og journalist Torill Olsen. Gjestebudets vert er tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

- Dette er en fantastisk vakker produksjon som bringer folk, historier og perspektiv sammen på en unik måte. Blixens fortelling setter så elegant og spissfindig fingeren på vår frykt for det fremmede og til tider manglende evne til å se hverandre. Gjennom denne forestillingen blandes deltakernes perspektiv med historiene til de opprinnelige karakterene fra Blixens hånd, og resultatet blir smått magisk. Jeg er utrolig spent! sier Festspilldirektør Maria Utsi.

Kirkens Bymisjon, Tromsø, skal stå for maten og skape sitt livs måltid når de fyller plassen som Babette i historien. Forestillingen er skapt av det danske teaterkompaniet OPE-N og har vært spilt en rekke ganger i Danmark med stor suksess.

Mens Blixen skildrer hvordan Babettes kokekunst forløser og forsoner mennesker på tvers av det lille samfunnet, er det i Festspillenes gjestebud kjente og ukjente mennesker som samles over måltidet. Gjennom Blixens tekst må de forholde seg til egen historie, frykt og fordommer i et nytt perspektiv, forteller Festsspillene i en pressemelding.

Medvirkende:

Regissør – Egill Heiðar Anton PálssonMusiker – Kultur i TromsToastmaster - Henrik BirchProdusent/Kunstnerisk Leder – Louise Beck

Bekreftede gjester:

Kadra Yusuf (journalist)Sophie Elise Isachsen (blogger)Mads Gilbert (lege)Sven-Eirik Utsi (eks-torpedo, nå entreprenør)Morten Joachim (skuespiller og teatersjef)Torgeir Knag Fylkesnes (stortingspolitiker for SV)Skjalg Fjellheim (politisk redaktør)Torill Olsen (kommentator og journalist)Jens Johan Hjort (vert for gjestebudet)