Og i aften får hun sågar svensk tonefølge.

– Vi er så heldige at Kultur i Troms sender Ann Sofie Godø for å spille på åpningen i kveld. Kunstneren selv vil også være til stede i lokalene i Tore Hunds gate, og Henry Nygård vil foreta den offisielle åpninga, sier kunstforeningas leder, Merete Kamsøy til Harstad Tidende.

Lofoten

Den svenskfødte billedkunstneren Gunilla Larsson har bodd i Lofoten siden 1999 og har hatt en rekke separatutstillinger både i Norge og hjemlandet siden debuten i Galleri Lorensberg i Göteborg i 1994.

– Til denne utstillinga har hun med seg et sted mellom 40 og 50 forholdsvis store oljemalerier. Det som kjennetegner oljemaleriene hennes er ofte hennes betraktninger av lofotenlandskapet. Det er ofte mye blått i bildene hennes også, sier Kamsøy.

Kunstneren selv karakteriserer det ville landskapet i Lofoten som en inspirasjonskilde med sine kontraster og variasjoner.

– Teknikken jeg bruker er særpreget, og selv om bildene er figurative beveger de seg mot det abstrakte i et slags grenseland mellom impresjonisme og ekspresjonisme. Det er farger det handler om for meg. Farger og lys, sier Larsson i ei pressemelding til Harstad Tidende.

Brann

Hun opplevde alle kunstneres mareritt da nærbutikken på Gravermark i Lofoten brant ned til grunnen i 2010. I brannen forvant nemlig også livsverket til Larsson, som hadde atelier i andre etasje.

– Stort sett alt jeg hadde av kunst gikk tapt. Borte. Det preger meg fortsatt, og er vondt å tenke på. Det var mye uro i bildene mine etter brannen. Mange svarte figurer. Men jeg malte mye av meg på kunstnerhuset i Svolvær i høst. Nå har bildene mer ro. Det blir nok en del landskap, mørketid. Og lam, sa Larsson til Våganavisa for to måneder siden. Og mange av bildene som hun stilte ut i Galleri Lille Kabelvåg i den forbindelse, blir også å finne i Tore Hunds gate.

Stort salg

Det er sju år siden Larsson sist stilte ut i Vågsfjordens perle. Den gang solgte den Lofoten-baserte kunstneren godt, og Kamsøy legger ikke skjul på at hun håper det blir solgt mange bilder også denne gangen.

– Vi har hatt en bra sesong så langt her i Harstad kunstforening, med fler godt besøkte utstillinger og bra kunstsalg. Utstillingen som Stangnes-elevene hadde laget var veldig populær og vi hadde to til tre skoleklasser innom de dagene vi hadde åpent. Og vi solgte bilder for nesten 100.000 kroner i forbindelse med Trygve Dag Ellingsen-utstillinga, og det er vi veldig godt fornøyd med, sier kunstforeningas leder Merete Kamsøy til Harstad Tidende.