Kor-veteran Dag Erik Enoksen startet for om lag et halvt år siden jakten på dyktige ungdommer mellom 13 og 19 år som ville være en del av det nye ungdomskoret. Nå har han samlet 14 jenter og gutter som har blitt en solid gjeng som endelig utgjør Arctic Youth Choir.

– Vi har gjennomført auditioner der ungdommene har fremført musikk og fått veiledning videre, og så har de blitt valgt til å være med i prosjektet. Vi har endt opp med en veldig begavet gjeng med fine mennesker som skaper fin musikk, sier musikalsk leder og dirigent Dag Erik Enoksen.

Koret hadde intimkonsert for foreldre og familie i Harstad Tidendes lokaler onsdag kveld. Foto: Kristin A. Kildal

– Blitt en god gjeng

Onsdag kveld hadde koret sin aller første minikonsert, der de fikk vist foreldrene hva de har jobbet med de siste månedene. Harstad Tidende har gått inn som en viktig samarbeidspartner for koret, og ungdommene og foreldre fikk høre med om hva samarbeidet går ut på.

– Harstad Tidende er en viktig bidragsyter for oss, både økonomisk, men også med organiseringen, sier Enoksen.

To av medlemmene i koret er 16 år gamle Peter Krøtø, og 14 år gamle Celina Henningsen. De har vært med helt siden oppstarten, og har brukt de siste månedene på øvinger og fellesaktiviteter sammen med sine nye kor-kamerater.

– Jeg var med i guttekor da jeg var mindre, og har alltid likt å synge. Jeg har fortsatt den interessen, og derfor ville jeg være med videre i ungdomskoret, sier Krøtø.

– Jeg er også veldig glad i å synge, og har lyst til å drive med det på fritiden. Vi har blitt en god gjeng i koret, så det er artig å være med, sier Henningsen.

Samler ungdom på tvers av miljøer

Korleder Enoksen er glad for å ha samlet ungdommer i ulike aldre fra ulike steder i byen.

– Ungdommene kommer fra ulike skoler, gjenger og miljøer, så vi jobber også mye med å bli kjent med hverandre og trygg på hverandre. Det gjør at de får lyst til å skape noe i lag. Vi jobber nå med å skape koret og gjøre at ungdommene kjenner at det er deres kor, sier han.

Dag Erik Enoksen er glad for at ungdommene samler seg på tvers av alder, skoler og miljøer. Foto: Kristin A. Kildal

Neste målsetting for koret er å arrangere en større konsert der de kan bære konserten på egen hånd.

– Målet deretter blir å få gjengen til å møte andre ungdommer som synger. Det er ganske viktig for meg at de får møte andre, for jeg tror det vil gi dem et ekstra kick videre, sier Enoksen.